Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Fact

*Warning: This entry in Bahasa Sabahan*





           This is me...tada!!! My name is Wilma bt Talib... people used to call me 'wil' or 'wilma'. Born 10 August 1991, 162cm tall, 51 kg and Sabahan girl. Speaking2 plak..dpt byg ka personaliti ku.hehehehe bha cakap sabah la bha kan...aq lahir di sebuah pekan yg paling hujung dalam peta sabah..taw ka? Nama pekan tu dulu 'Tong Talun'. Na ada sudah yg meneka2 pekan apakah tu?... Mari aq kasi tunjuk map ma kamu..mana la taw ada budak sabah yg xtaw n org2 semenanjung jugak.. ni dia map pekan tempat aq dlahirkan dan dibesarkan...


nampak ka yg ada bintang tu?? tu la Semporna tanah kelahiran ku.. da da abis sal tempat lahir...ehh ada lagi plak..aq lahir bukan kat rumah tapi d hospital ok..law pun semporna tu pekan but trust me pekan ni maju tambahan skrg makin byk bgunan2, dan kemudahan2 yg dapat dinikmati bersama.. che wah...

Fact lagi about me...asal usul la plak kn.. anak orang bajau..bumiputera gtu..aq diadopt leh kakak pada mak kandg aq..aq jadi anak bongsu maka manjanya berlebih-lebihan walaupun aq hanya anak angkat.. law aq cerita kisah adoption ni pnjg betul..sama juak law apa2 pn dua2 parents ku ni tetap parents ku law pn aq kena adopt sudah n xtgal ma drg sejak dlahirkan..

Fact lagi bha.... zaman persekolahan: ni plg best ni...tapi kasi simple2 jak la bab t berjela2 plak.. masa umur 5 tahun aaq da masuk tadika. Tadika cina plak tu..2 tahun skola kat tadika Chung Hwa Semporna, parents aq kasi sambung lagi bha skola rendah sampai tamat darjah enam di skola Cina jugak, SRJK (c) Nyuk Hwa..finally masuk sekolah menengah bskola d skola melayu..Alhamdulillah ndak la sakit kpala wat krgan bhsa Cina..hahahaha. From 1 until From 4 skola di SMK Kebangsaan Datuk Panglima Abdullah.. disebabkan sebab2 tertentu aq pindah gi SMK Bugaya Semporna..sebab pindah nanti nanti kamu google jak..hahahaha ndak da la bha..pnjg kisahnya t ada masa aq share la kat blog ni.. From 6 lak smbg gak kat SMK Bugaya tu tapi da pindah aliran. dri Sains Tulen ke Sastera Tulen gtu.. and now teka aq kat mana???

For the first time in my life, finally tahun 2011 aq menjejakkan kaki ke menara gading, Universiti Sains Malaysia..huhuhuhu aq smbung g ambik sastera tulen... majo, SEJARAH ok..hehehehe minor PENGAJIAN ISLAM..ilmu akhirat mesti ada mah....

Lastly, tq taw da luang masa baca karut mgkarut aq ni..hahaha enjoy..ops sory law ada bda yg wat sapa2 tersinggung ka apa n apa2 jak la..hehehe.. 

With love for all and Assalamualaikum. 



8 comments:

  1. chomel laaa orang sabahan nii , suka suka ^^

    ReplyDelete
  2. honestly, kita teruja bce profil awk ni. hai org sabah kita org nun selatan semenanjung jauhnyer hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe xsgka plak ada juga yg teruja baca ni.. btw thanks.. regards with love dri negeri di bawah bayu kepada orang nun selatan semenanjung jauhnyer.. ^^!

      Delete
  3. bestlah baca profile akak ni.. rasa mcm nak jatuh cinta pulak..
    hehehehe.. saya juga sabahan.. selamat bertemu sabahan dengan sabahan

    ReplyDelete
  4. Kat Sabah nie mmang byk tmpt2 yg awesome cuma yg x best skit kos hidup agak tinggi I.e Sewa rumah, Sesetengah kdai makan especially * keling clan* diaorang charge main hentam je. Pernah kena charge rm7.00++ order maggi Kari campur
    Ngan air kosong..memang parah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tambah2 kalau kat kawasan bandar macam kk sana.. tapi betullah di sabah ni kalau makan kat luar memang mahal..walaupun sumber lautnya banyak n murah cth kat tpt aq sendiri.. tapi makan nasi goreng kat luar je pn da RM5... kat penang plak kos hidup memang tinggi tapi makanan pulak murah sgt...

      Delete