Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, January 06, 2015

Awak rasa awak wanita Melayu terakhir?

Tak, aku tak rasa aku ni wanita Malayu terakhir yang digambar memiliki personaliti ayu dan lemah lembut, luarannya pula sering kali digambarkan dengan pemakaian baju kurung cotton khususnya, pakai tudung bawal yang boleh diflip2 ke bahu dan ada beg tangan yang dalamnya dipenuhi dengan barang-barang comel si cantik (ya u know what I mean rite)..

Follow my insta to cehck out my #ootd
WilmaShana
Aku taklah boyish sangat, adalah juga manja-manja tu sikit but aku tak ayu okay.. I can grab someone clothes dan tunjuk buku lima kat dia..and jujurnya aku tak suka dengan konsep "ayu" tu sebab yang ayu-ayu ni besanya style dia agak lambat bergerak (slow motion sikit)..kau da jalan 10 kaki ke depan, dia masih terhegeh-hegeh kejar kau, buat kerja pun lambat macam siput boleh buat orang aktif macam aku stress tengok dia bekerja. Okay maybe dia da macam tu nak buat camna kan..tapi xtawlah aku mang xsuka bukan benci (eh cam sama jer)..*ni ble masuk confession

Aku baju kurung pun cuma ada 2 helai dalam almari baju, yang satu tu aku baru beli dan tak rasmikan lagi..setahun sekali jak rasanya aku pakai baju kurung masa hari raya pertama (ok baju yg sama dengan tahun lalu..hahahaha) ni sebab aku aktif sangat, baju kurung buat pergerakan aku terbatas tapi guys serious talk aku suka sangat baju kurung khususnya yang kain cotton tu..comel beb!!! Tu yang aku terbeli satu pasang tapi tak pakai lagi, buat perhiasan almari kaliq...

Tudung lak, hijrah aku da masuk tahun ke-3 rasanya tapi sampai skrg aku hanya pandai pakai shawl..lilit semberono saja..tudung bawal ehmm boleh buat aku stress 1 hari.. material kain cotton tetap jadi pilihan sampai ke shawl..siffon ni aku tak bepa nak reti pakai..aku tengok gadis-gadis lain comel jer pakai bawal sampai flip-flip tudung depa..COMEL!!!!

Tambah-tambah pula yang pakai handbeg ala-ala handbeg branded gtu carlo rio, guess, mango, bonita dll...elegance tauk depa ni..tapi aku hmm beli jer handbeg pakai sehari pastu bagi kat mak or sis..xreti wei, rasa leceh sangat nak angkut kat angan kat bahu.. aku prefer backpack, senang uolls nak bawa kesana kemari, tak sakit bahu lagi..dalam backpack aku tu plak xda la brg2 comel perfume ke apa, basic need jak..haa aku bagi pic bagi hampah tengok apa yg ada dlm beg aku setiap hari p jalan..

Whats in my backpack?
1. wallet
2. compact powder
3. lipstick
4. hp
5. Student Id
6. resit2 ntah apa2 sumbat jak tiap kali beli brg
7. key
8. lat but not least a pen
*senjata student
erghh taklah boyish sangatkan..tapi taklah juga wanita Melayu sangat..huhuhu korang rasa korang ni spesis wanita Melayu terakhir ke ndak? 
Let me know by left your comment below or make an entry about this and share your link in comment below or in my shoutbox...

Thanks for reading guys..lots of love..emmuahh




Sunday, January 04, 2015

Rumah P. Ramlee

Rumah P. Ramlee
Hi uolls,

uolls mesti kenalkan seniman agung Allahyarham Tan Sri Dr. P. Ramlee, even budak tadika pun kenal. Aku beb serius cakap tak pernah bosan tonton filem-filem beliau, hampir keseluruhan filem beliau aku tengok baik yang lucu mahupun yang sedih.

Okay sudah, sebenarnya point sebenar post ni nak crita aku sikit yang aku da pergi lawat rumah P. Ramlee kat Penang...lahir suatu perasaan yang bercampur baur dalam diri ni masa p lawat rumah dan galeri P.Ramlee. Rasa gembira pun ada, sedih pun ada, terharu pun ada, hingga timbul satu persoalan ada tak seniman yang macam P. Ramlee kat Malaysia ni. Semua karya P. Ramlee relevan sampai kini.
Dilarang....
Kat Rumah dan Galeri P.Ramlee ni tak boleh ambik gambar, yang kat luar jak boleh tangkap gambar maka post kali ni sikit jak la gambar yang aku boleh share kat uolls..

Alamat Rumah P.Ramlee; Lot 2180 Jalan P. Ramlee
10430 Pulau Pinang
wilmashana.blogspot.com
kecil jak rumah ni tapi comel
bawah rumah P. Ramlee ada perahu n basikal
Dalam galeri pun kena peraturan yg sama..no camera
Tangkap pic kat luar jak la
Tunggu cg kuar dari geleri..next Bukit Bendera
Da setel bawa cikgu and family cg round kat rumah n galeri P. Ramlee. Weolls gerak g Bukit Bendera..to be continue...

Friday, January 02, 2015

How to make guy ask you out

Hola guys,


How can you make a guy asking you out? You really want to meet him but you dont have courage to ask him out, so today I would to share a tips on how to make guy asking you out with giving your man a little bit hint that you want to meet him.

Enough with the texting, its time to have a date. You can make a guy asking you out for a date by saying things like you really want to visit places or doing things namely picnic at a beach, trying new menu at restaurant you never go, watching upcoming movie, going to zoo, and any interesting things and places that you never do and go. e.g: "I really want to watch the SpidermanXYZ, it will be shown on this Friday". He might get the hint and say "Lets watch it together this Friday night". Its doesnt have to be a nice places, you can also giving them hint that you want to do simple thing like jogging or hiking on the weekend. You never know he might offer himself to be your company. 

Do you have another idea on how make a guy asking you out for a date, share it with me on comment below..Thank You for reading! lots of love ~.~.

Thursday, January 01, 2015

What is Your New Year's Resolution

Hola guys!!!


Tahun 2015 pun membuka tirainya. Mesti korang da tetapkan azam baru kan, aku ni macam malas da berazam2 tahun baru ni sebab azam dari tahun-tahun yang lepas tak tercapai-capai sampailah tahun 2014 melabuhkan tiraikan. Hahahahaha nak buat camna rezki tak ada. Kononnya nak dapatkan lesenlah, beli laptop barulah, pergi korea, follower blog 1k, berat badan 48 kg dll tercapai 2014 tapi ermm hampeh beb.. Azam tersebut terbawa lagi ke tahun ini. Tapi tahun ni rasa nak follow the flow jer, if dapat dapatlah if tak dapat sabar je la jawabnya. 

Korang rasa penting ka tetapkan azam baru setiap tahun sedangkan azam2 yang lalu pun tak tercapai lagi. hahahahaha but at some point tetapkan azam setiap tahun baru ni ada baiknya juga kan, at least ada juga matlamat kita nak capai pada tahun tersebut. So bawa jelah azam bersifat materialistik n konkrit pada tahun lepas tu ke tahun ni..

1. Pergi korea
2. Beli laptop baru
3. Grad Degree
4. Naik kapal Cruise
5. Buat vlog
6. Followers acc insta n blog capai 1k
7. Jelajah cafe-cafe di Penang
8. Beli Iphone
9. Berat badan 48kg
10. Beli DSLR

Azam baru bersifat spritual

1. Bangun awal solat subuh 
2. Rajin2 cukupkan 5 waktu
3. Solat awal waktu
4. belajar lagi baca al-Quran
5. pakai elok sikit
6. Be nice to people

Me ni manusia biasa yang dipenuhi nafsu duniawi, moga tahun ni menjadi lebih baik daripada sebelumnya.  

Hahahaha ni azam baru yang dibawah dari lima tahun lepas. Ada juga yang sebahagian azam tahun yang lalu da tercapai so yang ni antara koleksi azam yang tak tercapai lagi..banyak lagi sebenarnya...tapi setakat ni benda2 aku nak capai dulu secepat mungkin.

Azam baru korang plak apa? If korang ada post sal korang punya New Year;s Resolution habak kat ceq na...leave komen below or at my shoutbox.. Happy New Year Uolls!! Assalamualaikum