Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Friday, August 29, 2014

Product Review: Cosmoderm Vitamin E Cream with Rosehip Oil

As I always mention in my older post I have really bad sensitive skin, I can not simply apply any product on my skin or else redness and irritation will occur. So almost for a months I'm looking for a skin product that suitable with my skin condition, I've been ask beauty consultant at Guardian and surf a lot about sensitive skin product specially to overcome ance scars problem. ermm I have a lots of problems on skin matter and its hard for me to look for a skin product because of my sensitive skin.

About this cosmoderm product I heard about it long time ago since I'm struggling to overcome my ance problem and I read about it on others blog and one day I don't how I end up standing at the skin product corner at Guardian Quensbay Mall and after a while thinking and staring at these product without any hesitation I bought it. So, here is my review about Cosmoderm Vitamin E Cream with Rosehip Oil.

Its cost me around RM 22.90 if I'm not mistaken. I bought this product after a while I stop using Nivea Sparkling Day Care, you can read my review about it here. This Vitamin E cream 3000 IU with Rosehip Oil claim faster scar-healing, nourish, revitalize and moisturize deep inside the skin to prevent effects of premature aging, fades away wrinkles, fine-lines and scars while firming skin. 

The cream texture kinda like lotion and soft. Only small amount needed and enough for whole face skin. I merely use my forefinger to take the cream and apply to whole my face using two finger "that peace symbol" Y :) such a convenient and affordable product. Can use like for 5 to 8 months. The rosehip fragrance I really love. Totally in love with rosehip smell. Normally I use it as base on my daily makeup routine before applying faudation on my face. Yup it keep my skin moist the whole day but didn't make my skin oily that badly, also didn't make my skin brighter just "moistening the skin".

Ermm it also claim that the combine of vitamin E faster scar-healing and that the main reason I'm giving atry to this product. Yup to eliminate my ance scars. Well its not that faster to heal the ance scars but slow and taken much time. I don't think after finish the whole bottle 50gm you will be able to get rid the ance scars, consistency is really needed to remove the ance scars. I didn't get rid of my ance scars 100% yet but this product minimize my ance scars a bit by time to time. Its quite good on my skin because I didn't get any redness or irritation using it. So, I think I'm going to purchase it again and be consistent using it to get rid my ance scars problem. Thats it, Thank you guys.

Lots of love and hug >.< ! Assalamualaikum






MALAYSIA TO HOST INTERNATIONAL FASHION & LIFESTYLE EVENTS IN OCT 2014

Displaying 24jun14 Intrade Mag Ad-01.jpg
WilmaShana.blogspot.com

INTRADE Malaysia 2014 is the leading International trade fair in ASEAN. It will congregate over 400 world class companies from over 30 countries. 

INTRADE in its 8th edition is organised by Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) and is supported by the Ministry of International Trade and Industry. To be held on 20 - 22 October 2014, it will take place at MENARA MATRADE,  Exhibition Centre  KL.

Taking place concurrently is a brand new lifestyle chapter in INTRADE which is part of the Malaysia Fashion Week. Showcasing products that epitomises lifestyle - Fashion, Art, Cosmetics, Interior and Textile, FACIT@ INTRADE embodies the interests, attitudes and opinions of every individual.

For more info:

Permohonan Bantuan Pendidikan dari Pusat Zakat Sabah

September mendatang ini pastinya ramai adik-adik yang melanjutkan pengajian ke IPTA. Tahniah bagi korang yang berjaya menempatkan diri di IPTA, bersyukurlah anda kerana masih ada teman-teman kita yang mahu melanjutkan pengajian tetapi berhadapan dengan kekangan-kekangan yang menghalang mereka daripada melanjutkan pengajian ke IPTA. Bagi yang tidak berjaya jangan putus asa, ini bukanlah pengakhir bagi anda.

Ehchechechehche.. aku da nak mula berceramah lah ni, dah sudah daripada melalut-lalut tak tentu pasal fokus pada tujuan utama penulisan kali ini yakni tentang permohonan bantuan pendidikan yang ditawarkan oleh pusat zakat Sabah. So, post kali ni ditujukan khas buat sabahan yang bakal menjejakkan kaki ke menara gading. Dah namanya khas buat sabahan jadi besabah-sabah la aku disini.

Aku ndak taw kalau adik-adik Sabahan tahu pasal bantuan pendidikan yang ditawarkan oleh pusat zakat Sabah ni, kalau ndak taw na cepat-cepatlah nanti rujuk mana-mana cawangan pusat zakat berhampiran anda. Disini aku hanya memaklumkan dan berkongsi pengalaman ku memohon bantuan pendidikan ni.

3 tahun yang lalu, aku juga salah seorang yang sibuk mengurus kemasukan ke IPTA begitu juga merupakan antara yang sibuk mencari mana-mana badan kerajaan yang menawarkan bantuan. Alhamdulillah dapatlah info pasal bantuan daripada pusat zakat ni daripada rakan-rakan. Apalagi kami pun pergi beramai-rami ke pusat zakat Tawau memohon bantuan pendidikan.

Bantuan pendidikan dari pusat zakat ini ada tiga antaranya; bantuan bayaran yuran, bantuan tiket penerbangan dan bantuan pendidikan untuk yang mualaf tapi boleh pilih satu jak dan permohonannya hanya sekali sepanjang pengajian. Aku dan rakan memilih untuk memohon bantuan bayaran yuran pengajian. Alhamdulillah rezeki kami ada. :)

WilmaShana.blogspot.com

Urusan permohonan ini mudah dan tidak lama, penting jangan lupa bawa salinan surat tawaran, ic yang sudah disahkan. Aku pun lupa2 ingat apalagi dokumen diperlukan, yang aku ingat surat tawaran dan ic penting bawa. Nanti kamu ringan-ringankan tulang pergi pejabat pusat zakat tu sebab borang permohonan bantuan pendidikan hanya boleh diambik di pejabatnya, ndak ada main muat turun atau daftar online gtu.

Lepas da siap isi borang dan bagi dokumen yang dorang perlukan, kamu tunggu saklah diorang akan tapis mana-mana yang layak dan menepati syarat. Inn Syaa Allah kalau kamu dapat nanti sem depan yuran pengajian kamu akan dibayar sebanyak 1 ribu ringgit oleh pusat zakat dan bakinya kamu bayarlah guna ptptn gtu. Kalau soal tiket penerbangan pulak aku tak pasti sama ada pusat zakat bagi duit buat beli tiket atau kita claim bayaran tiket itu. Aku ndak pasti bha sebab aku dulu memohon bantuan bayaran yuran pengajian.

Rata-rata kita ni meminjam dengan PTPTN, na untuk ringankan beban kamu sekeluarga, baguslah kamu apply ni bantuan jadi ada juga bajet kamu lebih sikit bila PTPTN kamu sikit jak dipotong untuk yuran. Paling tinggi peluang untuk dapat bantuan ni kalau kamu baru maw masuk U sebab nama kamu masih bersih dari mana-mana bentuk biasiswa dan pinjaman.

WilmaShana.blogspot.com
Kalau kamu maw lebih jelas bagus juga kamu rajin-rajin masuk laman web pusat zakat Sabah (http://www.zakat.sabah.gov.my/). Aku nasihatkan kamu call dulu pusat zakat berhampiran kamu untuk tanya apa saja dokumen diperlukan untuk memohon bantuan ni. 

Itu saklah...okbye..semoga berjaya. Assalamualaikum.


Product Review: Nivea Whitening Deodorant Spray and Stick

"Warning: This review base on my experience using these two Nivea product and not sponsored by any party"

Its is very important for every girls to take care of their body as well as included the underarm skins. I am very concern about my underarm and body odor and I'm sure there are no girls in this world wish to have a dark underarms, sticky, smelly armpit and bad odor that causes by the perspiration specially for someone that kinda active (talking about ownself..hehehe but I'm sure you're active too rite?...) What I'm going to write is a review about Nivea 48 Hours Whitening Antiperspirant Deodorant Spray and also Nivea Extra Whitening Pores Minimizing Antiperspirant Stick. I am pretty sure you guys know how to apply the spray and stick deodorant so I will just highlight what I like and dislike about the product.

Nivea 48 Hours Extra Whitening Antiperspirant Deodorant Spray


This product said that it is 48 hour reliable antiperspirant protection, contain Licorice extracts that will support the skin's natural repair process for whiter and smooter underarms, contain Witch Hazel that effectively minimize underarm pores enlarged by frequent shaving and pluging, contain no alcohol that makes it skin tolerence dermatologically proven. 

That's what been written in that product. Now its my turn to write a review. Lets start with what I really like about this Nivea deodorant spray. First, its fragrance I kinda like because I can feel its freshness and cool sensation from it and when I apply it on my underarms its dry very fast and does not leave any white patch behind. That's it!

Unfortunately, this Nivea deodorant spray does not works well on me. Its claim will provided 48 protection but it didn't. It doesn't make me feel fresh and dry all the day, not a antiperspirant as mention in its bottle. Moreover, its not suitable for someone with sensitive skin (talking about myself again), I find that it cause me feel sticky after a while and my body kinda smelly even though its have awesome fragrance but when I apply it on my underarms the reality its totally out from the expectation. Apply to the hurt skin and you will feel the pain, not a gentle and tolerance to skin. 

I had been using this product for a weeks and honestly I don't really like it. I got a really bad odor by using this product. I wont purcase it anymore.


 Nivea Extra Whitening Pores Minimizing Antiperspirant Stick

After having a bad experience with the Nivea Deodorant Spray, I still want to try another deodorant product from Nivea because I really like Nivea lotion and I thought maybe only Nivea deodorant spray doesn't suitable on my body and I should give a another chance to Nivea deodorant. After all I have friends that using Nivea deodorant and she's very satisfied using it and I was like "okay lets give a chance to Nivea deodorant again", So I had been trying out Nivea Extra Whitening Pores Minimizing Antiperspirant Stick.

This Nivea deodorant stick almost have similar function like the Nivea deodorant spray namely provided 48 hour reliable antiperspirant protection, lightens the dark underarms, alcohol free and dermatologically approved for skin compatibility. Like the spray, its also have good fragrance, should give an applause to Nivea for its success provided an awesome fragrance to its every product.  Once again I fall in love with the fragrance but unfortunately after a while the fragrance transformed into a really great bad odor, smelly, sticky and not a antiperspirant at all. Even worse its make my underarms skin faces redness and irritation. Such a pain! 

I made my decision that I wont fall into the commercial trap on tv and I wont purcase any Nivea deodorant product. 

Some product might works well on other but not on you. So be wisely and choice what is suitable to your body. This is just my review after using these two product. Rite now I'm using deodorant by Dove and will write a review about it soon. I hope this will help you in choosing what deodorant you will purcase if you would like to buy one. Thanks guys for the support. 

Lots of love..>.< hug :)
Assalamualaikum

Friday, August 15, 2014

Sibuknya Hari-hariku

Hi,
Rasanya tak terlambat lagi nak ucap selamat hari raya korangs. Maaf zahir batin kot-kot ada post atau komen yang menyindir ke, menyakitkan hati ke atau buat pembaca kecil hati ke. Maaf yer bak kata mereka mari kita kosong-kosong. Hehehehe

Hah nak habaq ni, bulan lalu korang tahu kan aku stay KL tapi tak sempat nak cukupkan sebulan duduk KL aku balik mengejut ke Sabah. On the spot aku berhenti kerja 24 jam. Tesis tak tesis, family come first! Pembaca setia blog ni tahulah aku buat apa kat Kl dan kerja apa. Aku urgent balik Sabah, tak ada pun dalam rancangan aku untuk balik bercuti ke kampung halaman tapi kita manusia biasa yang hanya mampu merancang, Allah yang menentukan segalanya.

Kakak aku kak Ana masuk wad, 16 Julai haritu dia dikejaarkan ke Hospital Besar Tawau disebabkan beberapa komplikasi untuk bersalin normal. Kak Ana pregnant twin dah tu masalahnya twin kat dalam perut dia songsang, kepala bayi tu dua-dua kat bahagian atas. Tambah pula twin yang duk sebelah kiri Hospital Semporna tak dapat nak kesan dengutan jantungnya. Paling menambah kerisauan kami kak Ana kurang darah. Pagi tu juga dia dikejar ke Hospital Besar Tawau dan dimaklumkan dia perlu menjalani pembedahan. 

3 pack darah dimasukkan dalam badannya, ini merupakan pembedahan pertama dalam keluarga kami jadi memang tidak hairanlah kalau satu family semua risau. Jam 1 tengahari tanggal 18 julai, kak Ana dibawa masuk ke bilik pembedahan, aku menghantarnya sehingga ke pintu dewan pembedahan. Wajahnya pucat, aku tahu dia takut aku juga takut tapi aku sikitpun tidak menunjukkan ketakutan dan kerisauan ku sebab kak Ana da cakap, adanya aku disisinya membuat dia lebih kuat. Hanya selepas aku meninggalkannya di pintu masuk dewan bedah, air mata ku mengalir. Aku risau sekiranya terjadi apa-apa kepadanya. 

3 jam kemudian bayi kembar itu dibawa turun dan aku sekali lagi mengalirkan air mata terharu dan bersyukur semuanya berjalan lancar. Kecil saja kedua-dua bayi perempuan ini, yang kakak beratnya 2.6 kg manakala yang adik pula hanya 2.1 kg, sedikit kecil saiznya berbanding kakak. Selama seminggu kak Ana dalam wad selepas pembedahan tersebut, akulah yang menjaganya. Sabaik saja di rumah, aku jugalah yang menjadi ibu kedua kepada kembar comel ni Mai Zara Arissa dan Mia Zara Alissa. 

Aku kini umpama melalui latihan persedian untuk menjadi ibu, setakat bancuh susu takde hal bro. Lenakan bayi sampai berjaga malam pun xde hal bro. Kak Ana masih  tidak kuat untuk menguruskan sendiri kembar ni. Kembar ini merupakan kembar pertama dalam keluarga kami, ibuku sangat gembir dapat cucu kembar. 

Majlis Akikah kedua-dua zara ni dibuat pada hari kelahiran ku 10 ogos. Siangnya majlis akikah dan malam harinya sambutan ulang tahun kelahiran ku ke 23. Terima kasih mak sudah menjagaku dengan penuh kasih sayang. Tidak lupa pada ibu kandungku yang sudah melahirkan aku ke dunia yang fana ini. Kini aku tahu betapa payahnya menjaga dan membesarkan seorang anak dengan lahirnya kembar ini. Btw, terima kepada rakan-rakan sudi datang malam tu siap bawa hadiah lagi. 

Jadi, kerja aku sekarang adalah curi masa untuk update blog ni sebab hari-hariku sibuk dengan hadirlah dua puteri kesayangan ku ni. Say hi to Arissa and Alissa :)

wilmashana.blogspot.com
Assalamualaikum


Thursday, August 14, 2014

Winner List for G.A Syoknya Ramadhan Datang Lagi 2014 by Tea & Coffe Lovers

Assalamualaikum

WilmaShana.blogspot.com

Hi guys..sorry sangat sebab lambat announce winner tuk G.A ni. Sekarang ni pun tengah stay kat cyber cafe semata-mata nak update benda ni. Ermm sejak balik Sabah aritu banyak sangat benda yang jadi. Beg hadiah hilang masa kat mana pun tak taw, rasanya tercicir kat KLIA2 sebab masa kemas beg kat rumah da tak jumpa beg hadiah ada kat mana. Sedih kena dapatkan set-set hadiah yang baru. Sabar jelah, nama juga ujian hidup. Saya balik Sabah urgent, tak dirancang pun nak balik, kakak masuk bilik operate and lepas tu buzy pulak jadi babysitter baby twin ni. Dah tu kat rumah ni tak ada wifi. Nak update kat Hp lambat macam siput. Lucky today dapat keluar rumah.. Huhuhu adalah kesempatan sikit tuk update winner G. A Ramadhan ni. Maaf sangat2 lewat nak umum pemenang. So the winner choosen by random.org are:

10- http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
53- http://eurukaseven.blogspot.com/2014/07/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
13. http://www.linieynor.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
27. http://kaiwifey.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html 
22. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
31. http://shalmilanadya.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
58.  http://akusukaketawa.blogspot.com/2014/07/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by_15.html
29. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
35. http://belongtomee.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
45. http://www.ayuinsyirah.my/2014/07/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
21. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html

Top Referral 

*http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html*

Kepada pemenang sila inbox matlumat anda iaitu nama, alamat dan no phone ke:
1. acc google plus Wilma Shana 
2. acc twitter Wilma Shana
atau
3. email ke nadame.shana@yahoo.com
*maklumkan yang korang tu pemenang G. A ni*

Tahniah kepada yang bertuah, yang tak menang jangan jemu taw join segment Tea&Coffee's Lover yang akan datang. Thanks korang yang sudi join. Lots of LOVE!

p/s: saya masih kat Sabah, kemungkinan lambat sikit nak hantar hadiah, Saya balik Penang nanti baru saya dapat settle semua ni. Harap memahami yer..Maaf sekali lagi.