Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Wednesday, December 10, 2014

Apalah Malang Nasibku

Aku baru je sembuh dari demam yang teruk selama seminggu tetiba datang pula bencana yang lain...

Da tiga hari terperap dalam bilik akibat kaki melecur tertumpah air panas yang baru mendidih. Ntah apa yang aku fikir sampai terlepas heater dari tangan tup tup tup terkena betis dua belah.. Masa tertumpah tu aku tak rasa sakit sangat cuma rasa agak panas, memanglah panas nama juga air baru mendidih. Sempat lagi aku lap lantai dulu, aku blur tak tahu nak buat apa dan camna nak rawat kaki yang tertumpah air panas ni. Bila rasa panas dan pijar tu makin menjadi-manjadi aku tak tahan terus pergi tandas basahkan kaki dengan air paip tapi tak lama, dalam 5 minit saja.

Aku masih blur, sudahlah hanya aku seorang dalam bilik, tak tahu nak buat apa. da bertenang sikit aku google tips rawat kulit terbakar dapatlah info rendam dengan air garam. Tak tahan wei sakitnya menjadi-jadi, betis aku langsung tak boleh disentuh. Call member minta pergi klinik beli ubat, boleh plak klinik tu tak kasik dorang ubat, drg nak tengok juga melecur tahap mana, masalahnya aku tak ble pakai seluar or kain, terkena sikit aku menjerit kesakitan. Depa ni pun belilah ubat kat kedai cina, ubat sapu tuk gigitan serangga plak tu..arghh sabar jak la..da org belikan ubat bersyukur lah.

Esok paginya, kaki aku masih tak ble sentuh dan sakit sangat, kulit betis aku da sedikit bengkak, merah kehitaman dan ada blister..huarghh sakit tak tahan wei..pergi hospital juga pagi tu. Doktor bagilah ubat tuk telan dan sapu..tapi da 3 hari masih rasa sakit..tak tahulah bila nak sembuh ni, aq da skip semua klass gara-gara tak ble pakai seluar or kain. Btw ubat yang doctor tu antaranya Acriflavine lotion (yang warna kuning tuk cuci luka tu), silver sulphadiazine 1% W/W cream, paracetamol dan cloxacillin sodium.

Erghh duk bilik ni aq mang tak ada kerja melainkan makan hasilnya ubat cloxacillin sodium tu baru sebiji aku telan memandang arahan dia makan semasa perut kosong 4 kali sehari, aku pula bila masanya perut aku kosong..

Huarghh aku nak pergi pesta penang wei tapi tak ble nak jalan..

Tuesday, November 18, 2014

DIY: Sleveeless Lace Dress

I was looking at my wardrobe and I found out that I have too many tshirt and sleeveless. Its look too boring and I want something new in my wardrobe. Lately Im so into streetstyle so I got an idea to transform my sleeveless into lace dress.. and the outcome was really nice and I want to share how I make it. So if you guys want to try it check out the DIY here..

1st, u must have this kind of lace, I bought it at Kamdar half meter RM8
Just simply cut it into the length that u want
Must have a sleeveless
To bind it together, u must have needle and thread
Just sew it together, if u know how to use sewing machine, then its good 4 u.
 I just sew it by my hand cause I dun know how to use the machine
The outcome: Sleeveless lace dress
How to style this Sleeveless lace dress in street stlye, look at how I style it and maybe it will give you some inspiration.. yayy!!
~Denim Jacket~
~Forever21 boots~
~Fruits wide shawl~
wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
Follow my Instagram for more picture on #hijabystreetstyle

Wei Wei
on
http://instagram.com/official_ws





Friday, November 14, 2014

Hijab Girl Ride Bike??

Jeng Jeng Jeng....!!!

Hijab girl  ride bike? Is there something wrong with that? Ermm.. rasanya sekarang ni ramai jak gadis2 berhijab ride bike tapi sebenarnya I tak reti pun ride bike ni..hahaha apa lesen pun tak ada.. So hanya mampu g outing and jadi model part time tuk member yang practice jadi photograher..hahahaha 

Layan jer la beberapa keping gambar kat bawah ni

CC: Justinah Ismail, Rahma Kulli dan Hanif 

Pose ala-ala model benaran

wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com

~Pose nakal and this is really me~

wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
~Bersama juruphotonya~

wilmashana.blogspot.com

~Update again soon~
Assalamualaikum


Saturday, November 01, 2014

Salahkah Orang Ketiga?

Sebelum tu wa jamu pembaca wa dengan poster ni bawah ni dulu. Selamat membaca...
sumber: Mr.Google Image
Wa tetiba nak bercerita kisah si orang ketiga ni, rasanya siapa-siapa pun tahu definisi tepat bagi "orang ketiga" ni. Dalam bahasa yang mudah, orang ketiga ni sering kita definisikan sebagai orang yang tetiba muncul tanpa diduga dalam sesebuah hubungan kadang kala dilabel juga sebagai "perampas"

Tak kiranya hubungan yang macam mana sekalipun, sama ada sekadar hubungan kekasih atau sudah berkahwin, pasti kita gelar mereka ini "perampas", bunyi sedap lagi "pemusnah kebahgiaan orang".

Wa cakap pasal benda ni bukan sebab wa emosi putus cinta dek kerana orang ketiga atau wa ni ada pengalaman jadi orang ketiga dll... Tak ada apa-apa, wa cuma banyak sangat menonton cerita korea yang tak lepas dari buat klise perang cinta segi tiga. Huahuhuahuahua tengoklah mana-mana Kdrama pasti ada cinta tiga segi yang ada unsur rampas merampas dirampas terampas. Kikikikiki...

Balik pada pangkal jalan, wa nak tanya pembaca soalan mudah ni, patutkah kita salahkan orang ketiga sepenuhnya bila hubungan kita mula retak takpun memang da retak dek kehadiran si orang ketiga ni? Apa kata pembaca?

Bagi wa, dalam kes-kes tertentu orang ketiga ni sebenarnya hanya mangsa keadaan. Lainlah ceritanya bagi orang ketiga yang memang dah tahu dia tu kita punya pacar/laki digodanya juga, lain juga kisahnya bagi kekasih yang menipu.

Wa sukar nak cakap wa percaya kekasih wa 100%, depan wa mungkin dia tampak baik, jujur, innocent, pendek kata "gentlemen" kata si omputih. Belakang kita mana kita nampak kan. Walaupun wa cakap wa percaya depan dia tapi jauh disudut hati wa tetap ada 50% tidak percaya. Dalam kes orang ketiga ni, ada kemungkinan si kekasih ni menipu dengan mengatakan statusnya single aka bujang tak berteman. Maka si orang ketiga pun jatuh dalam perangkapnya. Dapat tak apa yang wa nak maksudkan bila wa cakap orang ketiga ni hanya mangsa keadaan. Di penghujung kisah, tak pasal-pasal kena  label cop mohor "perampas". 

Wa ingat nak cakap sikit saja pasal ni sebab wa pun tak banyak pengalaman tentang hal ni..hahahahaha. bha bha bha...

Selamat Berbahagia kalian :) 


Saturday, October 25, 2014

Part 2, The Unexpected! Spontaneous trip From Penang To Langkawi

Kebetulan malam sabtu ada pula night market kat pekan kuah ni, makan malam pun belum maka such a perfect timing wa memang excited gila nak pergi beli makanan and cuci-cuci mata. Panjang gila night marketnya tapi abis juga weolls round. Hahahaha nama juga kaki jalan..wa ada jugalah shopping 2 helai shwal memandangkan wa hanya bawa 1 tudung..hahahaha sengaja bawa 1 supaya wa dapat beli baru..kikikikiki...sempat juga pergi round kedai-kedai kat Pekan Kuah survey bagasi and chocolate murah..hahahahaha biasanya student marhaen macam kami ni semua nak yang murah..

Saturday Night Market at Pekan Kuah
Meriah sungguh pekan ni, banyak orang
yang kira semuanya datang melancong dengan family n kawan-kawan,
budak-budak sekolah pun ada, lawatan ku kira.
Tepat 10 malam masa untuk balik...Zzzzzzzz tapi sebelum tu weolls sempat wat discussion dulu buat perancangan esok camna. Plan A nya paginya tu pergi Pantai Cennang pastu balik penang feri jam 3 yang direct ke Pulau Pinang, kita tak tahu lagi tambang feri direct ke Penang tu berapa RM, plannya camtu lah..

14 Sept 2014,
Jom ke Pantai Cenang!!! Ayyy peta wa tak lupa!!Feeling backpakers sangat

12. 20pm kami naik teksi ke Pantai Cenang, jauh juga perjalanan dalam 30 minit baru sampai sana. Sampai jak terus masuk Underwater World, masuk kena bayar RM30/adult. Excited gila masuk sini, macam-macam hidupan laut boeh jumpa kat sini termasuklah encik peguin yang hensem. Hahahahaha comel sangat rasa nak bela je seekor.. layan dulu pictures weolls kat Underworld Water Langkawi ni....tada...

kasi pose peace sikit kat sini
snap kat board ni pun bolehlah..
masuk je trus hadap ni
nak sentuh tak boleh..
air terjun pun ada dalam ni..deabak
satu-satunya burung kakak tua menyesat kat dalam ni
Ayyy finally jumpa encik peguin..comey!!!
Alolololo  macam patung je wa tengok..
weolls feeling2 candid..candid sangat >.<
maju lagi kehadapan jumpa la taman mini ni..cantik uolls..percaya wa!
disebalik air terjun..kikikiki
Da sudah, banyak lagi pictures tapi tak larat nak share kat sini, tak pasal-pasal panjang ke bawah post ni..hahahaha Lepas tu kami tu geraklah mencari sang pantai.. dalam perjalanan tu sempat discuss lagi sempat ke balik arini macam tak puas sebab tak pegi cabel car lagi..sampai je kat pantai sempat usha resort, pakej snorkeling, mainan air yang lain.. akhirnya satu pakej pun tak ambil..kita orang photoshoot je kat pantai tu..

round-round dulu
Bukti wa da jejak sini
Yang wa tak boleh lupa kat Pantai Cenang ni, masuk tandas kena bayar seringgit..nasib wa tak terdesak nak terkuncil ke apa..wa nak masuk tu pun saja nak tengok cermin baiki tudung wa ni..tak jadi nak masuk memandangkan kena bayar seringgit.. 0.50 sen wa boleh terima lagi..  

3pm kami pun geraklah balik ke Pekan Kuah, nak g cabel car pak cik teksi tu cakap cuaca tak elok kemungkinan besar depa tak kasi naik cabel car. Sepanjang kami kat Langkawi ni cuaca memang tak elok, mendung memanjang, musim hujan ku kira.. Memandang banyak lagi tempat wa tak explore kat Langkawi ni, wa da tanam dalam-dalam niat wa akan datang semula ke sini..

Tiba jak kat Pekan Kuah weolls rasa tak nak balik, tak sempat nak shopping rasanya..hahahaha alasan..maka misi mencari motel pun bermurah..masalahnya masuk sana sini semua da full..sabar je la da musim cuti sekolah.. akhirnya dapatlah 1 bilik kat Langkah Tuah Motel..serious jauh beza dengan de'baron.. da lah RM70 sempit gila, takda ruang solat, ruang antara 2 katil tu cukup-cukup untuk hidup, aircond basah, sinki tandas rosak + banjir plak tu, sabun punya ciput gila xda shapoo, kipas lak tak function..adoi nasib jaklah terpaksa da bayar and kami pun da tak ada pilihan sangat.. penat da cari sana sini asyik full jak.. wa mai Langkawi lagi wa nak stay kat de'baron lagi..deabak!

de'baron motel deabak wa kasi 4.5 star..
kurang 0.5 star sebab line DG wa tak bepa nak ok kat dalam bilik ni, tapi lain2 hal memang deabak!
15 Sept 2014, 

1 malam kami menjadi 2 malam..esoknya shopping chocolate berabis buat ole-ole untuk member kat USM.. wa beli 1 bagasi sebab murah sangat and wa suka travel guna cabin luggage.. hahaha tak larat bawa backpack besar2 boleh terseliuh bahu wa.. wa tabik spring dengan korang yang backpack ke sana kemari.. *layakkah wa dilabel backpakers bila travel guna cabin luggage ni? tapi bajet wa bajet2 backpackers.. wa backpack saja bila pergi satu tempat tu untuk 1 tau 2 hari..bincangkan..hahahaha layan jak la..

beratur beli tiket feri
Terkejut beruk weolls tiket feri direct ke Pulau Pinang RM 99.90, tak jadi nak naik feri direct ni..tambang2 weolls naik turun bas pun tak sampai seratus hinggit.. naik feri ke kuala kedah la jadinya..patah balik ikut haluan yang sama seperti mana weolls ke sini..

Jom kita balik!!! 
Once again mabuk wa menyerang padahal selalu juga wa pergi Pulau Mabul naik bot laju.. Ku kira feri ni keadaannya tertutup pastu pandai berjoget-joget pula tu. Sebaik saja kaki wa jejak feri rasa muntah tu menyerang, cepat-cepat member wa suruh ke beranda feri tu dulu ambik angin laut, minyak angin plak xda..staff feri tu pelik tengok wa kat tempat larangan tu tapi depa bagi wa stay luar tu dulu sementara tunggu penumpang lain naik n hilangkan rasa mabuk wa tu..daripada wa muntah kat dalam tu elok benar depa benarkan wa lepak kat beranda feri tu.. Wa akhiri laporan ni dengan bajet perbelanjaan untuk hari tersebut dan total keseluruhan.

Tambang
1. Pekan Kuah - Pantai Cenang (teksi return) RM56/3 = RM 18.60
2. Pekan Kuah ke Jetty (teksi)  RM12/3 = RM 4
3. Langkawi - Kuala Kedah (feri) RM 23
4. Kuala Kedah - Bandaraya Shahad Perdana RM 2.50
5. Bandaraya Shahad Perdana - Sungai Nibong Penang RM 10. 80

Makanan
Bekfast+dinner+snack= RM 30

Bilik
RM 70/3 = RM 27.60

Anggaran shopping wa
RM 150

Total RM 266.50

Total Bajet wa untuk 3 hari 2 malam keselurhannya RM 354. 50

baca Part 1 di sini

Assalamualaikum




Thursday, October 23, 2014

Part 1, 13 Sept Lets Go! Spontaneous trip From Penang To Langkawi

Laporan dibuat oleh Wilma Shana >.<

Trip ke Langkawi ni memang tak plan dengan detailnya, kita dengan member terasa nak kuar dari Penang so kitapun redah jelah. Well, feeling-feeling nak melancong, terkejut beruk wa bila masing saling bertanya "tahu ka jalan ke Langkawi ni"..hahahah everyone was like "tak taw" habis! Maka dengan muka yang tahu malu ntah siapa-siapa jak la kami jadikan kaunter pertanyaan...hahahaha The great thing about Malaysian ni, mereka kalau tahu mereka tak segan-segan nak tolong kita tunjuk arah dan tempat yang patut dituju bila kita da sesat2. So, korang bila melancong dalam negara ini jangan takut sesat sebab Malaysian sangat suka membantu and borak-borak dengan uolls yang sedang bertravel tapi kena tanam juga sifat berhati-hati untuk elakkan benda-benda yang kita tak dapat nak jangka.

Berbekalkan backpack, jam 8.30am kami da tiba di Sungai Nibong (stesen bus P.Pinang) malangnya bus ke Kuala Perlis mahupun ke Kuala Kedah jam 1 petang baru ada. Fikir punya fikir ditambah pula dengan cadangan kakak jual tiket tu maka kami pun geraklah ke Butterworth. Jam 10.45am sampai pun ke Butterworth setelah menempuh perjalanan dengan bus dan feri, nampak jauh sungguh perjalanan lami...ayyy!

Stesen bus Butterworth, turun dari jeti terus nampak stesen ni
Dari Butterworth ni kami naik bus menuju ke Bandaraya Shahad Perdana. 12.30pm sampai sana wa ingat da sampai bandar ni trus jumpa jeti malangnya kena naik bus henti-henti lagi untuk sampai ke jeti Kuala Kedah. Sebelum itu, perut kami da lapar, singgahlah sebentar kat Restoran Impian Indah makan soto. huhuhuhuhu

3.25pm kami tiba di jeti Kuala Kedah, wa ramai sangat orang mengalahkan shopping mall buat sale,  rupanya musim cuti sekolah patutlah ramai sangat orang pergi Langkawi, banyak pula tu kaunter book penginapan tapi book kat depa ada cas tambahan dalam RM20. Memandangkan kami tak tahu sangat Langkawi camna dan takut buang masa banyak semata-mata cari penginapan bajet maka kami pun book la kat kaunter ini minta motel bajet. Dapatlah RM80 kat De Baron Motel yang nilai sebenarnya hanya RM60 saja.

Jeti Kuala Kedah, beratur nak masuk feri.
Tiket feri ke Langkawi dari Kuala Kedah RM23 seorang
Sepanjang 1 jam 35 minit perjalanan ke Langkawi, wa mabuk gila da lah sejuk akhirnya wa paksa pejamkan mata untuk elak wa muntah. 5pm kami tiba di Langkawi, dunia baru sebab kali pertama jejak kaki di Langkawi maka semuanya nampak baru dan menerujakan. 

Welcome to Langkawi!
Sampai-sampai jak bukan terus blaa cari motel kat mana tapi pergi round island kejap belek-belek peta akhirnya jumpalah lokasi Eagle Square, ala dekat jak pun dari jeti tu, over bagai tengok peta. Hahahahaha nama juga pertama kali jejak Langkawi maka semuanya kena rujuk peta. Apalagi tanpa buang masa sesi photography pun bermula. Hahahaha..
Tetsing dulu..

Wa suka tembok jambatan ni ala2 klasik gtu terasa macam di Melaka
Antara shoot yang wa suka..banyak sebenarnya pic kat sini tapi wa pilih yang the best dimata wa.
Dataran ni luas rasa nak pasang sound system n buat flashmob kat sini..hehehehe
Da puas snap pictures di Eagle Square, kami berpatah balik ke jeti cari teksi nak ke motel. Wa lupa-lupa ingat yang sebenarnya weolls jalan kaki dari Eagle Square tu ke Pekan Kuah..gagah uolls jalan kaki...weolls decide stay area Pekan Kuah sebab dekat dengan jeti and tempat-tempat shopping yang utama, lagi pula weolls ingat nak stay semalam saja, esoknya nak balik. Dalam perjalanan jalan kaki tu kami cuci mata lah sikit kebetulan kena juga lalu kat Lagenda Park tapi tak snap picture sebab battery camera member tu da kong, baterry handphone pun sama kong.

Penat sangat perjalanan ke Langkawi dari Penang ni makan masa hampir 1 hari, tulang belakang wa rasa macam nak patah-patah, lenguh sangat, orang yang travel jauh tahulah sakit badan macam mana yang wa rasa. Sebelum wa tamatkan part 1 ni wa bagi senarai penuh perbelanjaan sepanjang hari pertama ni dibawah:

Tambang-tambang:
1. USM - Sungai Nibong (bas rapid) RM 1.70
2. Sungai Nibong - Jeti (bas rapid) RM 2.00
3. Jeti - Butterworth Free (feri) *patah balik baru bayar
4. Butterworth - Bandaraya Shahad Perdana (bas) RM 10.80
5. B. S. P - Kuala Kedah (bas henti-henti) RM 2.50
6. Kuala Kedah - Langkawi (feri) RM 23.00

Makanan (snack & lunch) *anggaran RM 20

Penginapan RM 80.00/3 *pergi bertiga, wa bayar RM 26.00

Total: RM 88.00

bersambung...







Sunday, September 28, 2014

G.A Daisy Shawl by Tea&Coffee's Lover

Hola guys...

Agak lama jugalah tak update blog ni..huhuhuhu well da final sem ni bz..yg bestnya bukan bz dengan tesis *boleh pulak aku buat dun know lagi dengan tesis ni walhal tinggal 7 minggu da kena submit. Yala asyik ke sana ke mari menikmati sepuasnya kehidupan kampus bersama member2 yang sama punya otak ngok2 sikit. Baru-baru ni pergi Langkawi 3 hari 2 malam tapi tak dapat nak update lagi kat sini sebab gambar2 semua masih kat dalam memory camera member tu, xambik lagi...ermm..

Arghh sudah lari dari tujuan asal ni..comeback again..

ig: official_wilmashana
Hi guys harini kita buat G.A khas buat peminat Daisy shawl..kan tengah trending sekrarang so memandangkan stock daisy I selling fast, next month nak restock lagi dan dengan itu kita pun buatlah G.A. Semoga bisness kita makin maju dengan hendak-Nya.. Dijemput join berjemaah..hehehehe

Followers bertuah akan dipilih melalui random.org dan seorang lagi dipilih berdasarkan caption di IG yang terbaik. Tak ada acc instagram tak apa, masih ada daisy untuk followers bertuah.


Syarat:
1. Follow blog Tea&Coffee's Lover 
*macam biasa buat entry sal G.A ni dan tinggalkan url post anda di ruangan komen
2. Follow Instagram official_wilmashana 
*kelebihan bagi mereka yg punya ig bolehlah post poster ni kat ig n letak caption paling terbaik then n tag saya #DaisyGA
3. Pastikan klik sini, sini,
*dana kos penghantaran, sila jujur... asal earning tak naik..yg tak tekan tu sila tekan k guys..ni tuk postage hadiah juga nanti.

Done. Good Luck Guys >.< hugs
Assalamualaikum

DILANJUTKAN KE 15 NOVEMBER 2014

SENARAI PESERTA:
1. http://adna2029.blogspot.com/2014/09/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
2. http://belongtomee.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
3. http://catatansahabatkecil.blogspot.com/2014/10/daisy-shawl-cantik-menawan.html
4. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
5. http://liazakiahcerdik.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
6. http://theieraziera.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
7. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-coffees-lover.html
8. http://ghasaje.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
9. http://lissadblog.blogspot.com/2014/10/lets-join-this-ga-by-tea-coffee-lover.html
10. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
11. http://areyumieidayualazmi.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
12. http://kucciecee.blogspot.com/2014/10/daisy-shawl-by-tea-lover.html
13. http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
14. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
15. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
16. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
17. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
18. http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
19. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
20. http://jombercontest.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
21. http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
22. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
23. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
24. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
25. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
26. http://jindrisska.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
27. http://www.sihatitunikmat.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
28. http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
29. http://akuadakisah.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
30. http://hanaexotics.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl.html
31. http://dsupermama.blogspot.com/2014/10/join-ga-contest.html
32. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
33. http://caraleezaty.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
34. http://hurinnadhirah.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
35. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/10/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
36. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/11/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
37. http://pengemudamerahjambu.blogspot.com/2014/11/ga-daisy-shawl-by-tea-coffees-lover.html
38. http://faqihahhusni.blogspot.com/2014/11/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
39. http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/11/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
40. http://seaofpizzas.blogspot.com/2014/11/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html
41. You are next!

 AND 
THE
LUCKY
 WINNER
IS
NO
~13~
*Please spread the news*
~winner kindly email me your full name, no phone and address~

Assalamualaikum

Friday, August 29, 2014

Product Review: Cosmoderm Vitamin E Cream with Rosehip Oil

As I always mention in my older post I have really bad sensitive skin, I can not simply apply any product on my skin or else redness and irritation will occur. So almost for a months I'm looking for a skin product that suitable with my skin condition, I've been ask beauty consultant at Guardian and surf a lot about sensitive skin product specially to overcome ance scars problem. ermm I have a lots of problems on skin matter and its hard for me to look for a skin product because of my sensitive skin.

About this cosmoderm product I heard about it long time ago since I'm struggling to overcome my ance problem and I read about it on others blog and one day I don't how I end up standing at the skin product corner at Guardian Quensbay Mall and after a while thinking and staring at these product without any hesitation I bought it. So, here is my review about Cosmoderm Vitamin E Cream with Rosehip Oil.

Its cost me around RM 22.90 if I'm not mistaken. I bought this product after a while I stop using Nivea Sparkling Day Care, you can read my review about it here. This Vitamin E cream 3000 IU with Rosehip Oil claim faster scar-healing, nourish, revitalize and moisturize deep inside the skin to prevent effects of premature aging, fades away wrinkles, fine-lines and scars while firming skin. 

The cream texture kinda like lotion and soft. Only small amount needed and enough for whole face skin. I merely use my forefinger to take the cream and apply to whole my face using two finger "that peace symbol" Y :) such a convenient and affordable product. Can use like for 5 to 8 months. The rosehip fragrance I really love. Totally in love with rosehip smell. Normally I use it as base on my daily makeup routine before applying faudation on my face. Yup it keep my skin moist the whole day but didn't make my skin oily that badly, also didn't make my skin brighter just "moistening the skin".

Ermm it also claim that the combine of vitamin E faster scar-healing and that the main reason I'm giving atry to this product. Yup to eliminate my ance scars. Well its not that faster to heal the ance scars but slow and taken much time. I don't think after finish the whole bottle 50gm you will be able to get rid the ance scars, consistency is really needed to remove the ance scars. I didn't get rid of my ance scars 100% yet but this product minimize my ance scars a bit by time to time. Its quite good on my skin because I didn't get any redness or irritation using it. So, I think I'm going to purchase it again and be consistent using it to get rid my ance scars problem. Thats it, Thank you guys.

Lots of love and hug >.< ! Assalamualaikum






MALAYSIA TO HOST INTERNATIONAL FASHION & LIFESTYLE EVENTS IN OCT 2014

Displaying 24jun14 Intrade Mag Ad-01.jpg
WilmaShana.blogspot.com

INTRADE Malaysia 2014 is the leading International trade fair in ASEAN. It will congregate over 400 world class companies from over 30 countries. 

INTRADE in its 8th edition is organised by Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) and is supported by the Ministry of International Trade and Industry. To be held on 20 - 22 October 2014, it will take place at MENARA MATRADE,  Exhibition Centre  KL.

Taking place concurrently is a brand new lifestyle chapter in INTRADE which is part of the Malaysia Fashion Week. Showcasing products that epitomises lifestyle - Fashion, Art, Cosmetics, Interior and Textile, FACIT@ INTRADE embodies the interests, attitudes and opinions of every individual.

For more info:

Permohonan Bantuan Pendidikan dari Pusat Zakat Sabah

September mendatang ini pastinya ramai adik-adik yang melanjutkan pengajian ke IPTA. Tahniah bagi korang yang berjaya menempatkan diri di IPTA, bersyukurlah anda kerana masih ada teman-teman kita yang mahu melanjutkan pengajian tetapi berhadapan dengan kekangan-kekangan yang menghalang mereka daripada melanjutkan pengajian ke IPTA. Bagi yang tidak berjaya jangan putus asa, ini bukanlah pengakhir bagi anda.

Ehchechechehche.. aku da nak mula berceramah lah ni, dah sudah daripada melalut-lalut tak tentu pasal fokus pada tujuan utama penulisan kali ini yakni tentang permohonan bantuan pendidikan yang ditawarkan oleh pusat zakat Sabah. So, post kali ni ditujukan khas buat sabahan yang bakal menjejakkan kaki ke menara gading. Dah namanya khas buat sabahan jadi besabah-sabah la aku disini.

Aku ndak taw kalau adik-adik Sabahan tahu pasal bantuan pendidikan yang ditawarkan oleh pusat zakat Sabah ni, kalau ndak taw na cepat-cepatlah nanti rujuk mana-mana cawangan pusat zakat berhampiran anda. Disini aku hanya memaklumkan dan berkongsi pengalaman ku memohon bantuan pendidikan ni.

3 tahun yang lalu, aku juga salah seorang yang sibuk mengurus kemasukan ke IPTA begitu juga merupakan antara yang sibuk mencari mana-mana badan kerajaan yang menawarkan bantuan. Alhamdulillah dapatlah info pasal bantuan daripada pusat zakat ni daripada rakan-rakan. Apalagi kami pun pergi beramai-rami ke pusat zakat Tawau memohon bantuan pendidikan.

Bantuan pendidikan dari pusat zakat ini ada tiga antaranya; bantuan bayaran yuran, bantuan tiket penerbangan dan bantuan pendidikan untuk yang mualaf tapi boleh pilih satu jak dan permohonannya hanya sekali sepanjang pengajian. Aku dan rakan memilih untuk memohon bantuan bayaran yuran pengajian. Alhamdulillah rezeki kami ada. :)

WilmaShana.blogspot.com

Urusan permohonan ini mudah dan tidak lama, penting jangan lupa bawa salinan surat tawaran, ic yang sudah disahkan. Aku pun lupa2 ingat apalagi dokumen diperlukan, yang aku ingat surat tawaran dan ic penting bawa. Nanti kamu ringan-ringankan tulang pergi pejabat pusat zakat tu sebab borang permohonan bantuan pendidikan hanya boleh diambik di pejabatnya, ndak ada main muat turun atau daftar online gtu.

Lepas da siap isi borang dan bagi dokumen yang dorang perlukan, kamu tunggu saklah diorang akan tapis mana-mana yang layak dan menepati syarat. Inn Syaa Allah kalau kamu dapat nanti sem depan yuran pengajian kamu akan dibayar sebanyak 1 ribu ringgit oleh pusat zakat dan bakinya kamu bayarlah guna ptptn gtu. Kalau soal tiket penerbangan pulak aku tak pasti sama ada pusat zakat bagi duit buat beli tiket atau kita claim bayaran tiket itu. Aku ndak pasti bha sebab aku dulu memohon bantuan bayaran yuran pengajian.

Rata-rata kita ni meminjam dengan PTPTN, na untuk ringankan beban kamu sekeluarga, baguslah kamu apply ni bantuan jadi ada juga bajet kamu lebih sikit bila PTPTN kamu sikit jak dipotong untuk yuran. Paling tinggi peluang untuk dapat bantuan ni kalau kamu baru maw masuk U sebab nama kamu masih bersih dari mana-mana bentuk biasiswa dan pinjaman.

WilmaShana.blogspot.com
Kalau kamu maw lebih jelas bagus juga kamu rajin-rajin masuk laman web pusat zakat Sabah (http://www.zakat.sabah.gov.my/). Aku nasihatkan kamu call dulu pusat zakat berhampiran kamu untuk tanya apa saja dokumen diperlukan untuk memohon bantuan ni. 

Itu saklah...okbye..semoga berjaya. Assalamualaikum.


Product Review: Nivea Whitening Deodorant Spray and Stick

"Warning: This review base on my experience using these two Nivea product and not sponsored by any party"

Its is very important for every girls to take care of their body as well as included the underarm skins. I am very concern about my underarm and body odor and I'm sure there are no girls in this world wish to have a dark underarms, sticky, smelly armpit and bad odor that causes by the perspiration specially for someone that kinda active (talking about ownself..hehehe but I'm sure you're active too rite?...) What I'm going to write is a review about Nivea 48 Hours Whitening Antiperspirant Deodorant Spray and also Nivea Extra Whitening Pores Minimizing Antiperspirant Stick. I am pretty sure you guys know how to apply the spray and stick deodorant so I will just highlight what I like and dislike about the product.

Nivea 48 Hours Extra Whitening Antiperspirant Deodorant Spray


This product said that it is 48 hour reliable antiperspirant protection, contain Licorice extracts that will support the skin's natural repair process for whiter and smooter underarms, contain Witch Hazel that effectively minimize underarm pores enlarged by frequent shaving and pluging, contain no alcohol that makes it skin tolerence dermatologically proven. 

That's what been written in that product. Now its my turn to write a review. Lets start with what I really like about this Nivea deodorant spray. First, its fragrance I kinda like because I can feel its freshness and cool sensation from it and when I apply it on my underarms its dry very fast and does not leave any white patch behind. That's it!

Unfortunately, this Nivea deodorant spray does not works well on me. Its claim will provided 48 protection but it didn't. It doesn't make me feel fresh and dry all the day, not a antiperspirant as mention in its bottle. Moreover, its not suitable for someone with sensitive skin (talking about myself again), I find that it cause me feel sticky after a while and my body kinda smelly even though its have awesome fragrance but when I apply it on my underarms the reality its totally out from the expectation. Apply to the hurt skin and you will feel the pain, not a gentle and tolerance to skin. 

I had been using this product for a weeks and honestly I don't really like it. I got a really bad odor by using this product. I wont purcase it anymore.


 Nivea Extra Whitening Pores Minimizing Antiperspirant Stick

After having a bad experience with the Nivea Deodorant Spray, I still want to try another deodorant product from Nivea because I really like Nivea lotion and I thought maybe only Nivea deodorant spray doesn't suitable on my body and I should give a another chance to Nivea deodorant. After all I have friends that using Nivea deodorant and she's very satisfied using it and I was like "okay lets give a chance to Nivea deodorant again", So I had been trying out Nivea Extra Whitening Pores Minimizing Antiperspirant Stick.

This Nivea deodorant stick almost have similar function like the Nivea deodorant spray namely provided 48 hour reliable antiperspirant protection, lightens the dark underarms, alcohol free and dermatologically approved for skin compatibility. Like the spray, its also have good fragrance, should give an applause to Nivea for its success provided an awesome fragrance to its every product.  Once again I fall in love with the fragrance but unfortunately after a while the fragrance transformed into a really great bad odor, smelly, sticky and not a antiperspirant at all. Even worse its make my underarms skin faces redness and irritation. Such a pain! 

I made my decision that I wont fall into the commercial trap on tv and I wont purcase any Nivea deodorant product. 

Some product might works well on other but not on you. So be wisely and choice what is suitable to your body. This is just my review after using these two product. Rite now I'm using deodorant by Dove and will write a review about it soon. I hope this will help you in choosing what deodorant you will purcase if you would like to buy one. Thanks guys for the support. 

Lots of love..>.< hug :)
Assalamualaikum