Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, October 15, 2013

Raya Aidiladha update

Psstt!!

Assalammualaikum and hi kat korang yang tengah baca ni..ermm da berhabuk semula blog ni akibat lama ditinggalkan..al-maklumlah kerja bertimbun-tinbum tak baru sekarang ada kesempatan nak update..kan cuti sempena Aidiladha.. 

Selamat hari raya korban!!! bha-bha sedang kalian sibuk menjamu selera dirumah sendiri mahupun rumah jiran-jiran..aku dan rakan-rakan yang berada diperantaun ini hanya mampu menjamu nasi goreng telur..Alhamdulillah di pagi raya macam ni ada yang tolong masakkan..

Tiada tempat yang hendak dilawat melain bilik member-member yang tak balik kampung.. ermm kalau di rumah tadi bolehlah aku menonton tv takpun keluar jalan dengan kawan-kawan.. di sini aku berkesemoatan mengupdate blog.. 

Pagi-pagi arad lagi mak da kol.. aq masih mamai..

Mak: "Hello, selamat hari raya. Apa ko buat nak?"
Me: "Selamat hari raya juga. Baru bangun tido ni"
Mak: "Na iyalah, jangan jalan ah!"

Perbualan yang tidak sampai 3-5minit aku kira.. yang paling penting pesan mak tu "jangan jalan". So, aku duduk sajalah dibilik ni sambil2 update sana sini.. Btw korang yang balik kampung tu or yang memang berada di kampung sambut raya korban dengan family, korang memang beruntung. Aku da masuk tahun ke-3 tak balik raya korban tapi aku tidak mahu complain sana sini. Inilah pengorbanan seorang student yang study di perantauan.. Bagi yang kerja diperantauan juga jangan bersedih..

Raya Aidilfitri kita balik kampung!!! hehehehe

Sebut raya kita horray!
Lembu dan kambing say no way!
Ayam dan itik start run away!
Aidiladha on the way!

cc to hak milik pelukis: Ijoi

Itu sajalah aku nak taip.. maaf zahir batin..selamat menjalankan ibadah korban...