Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Monday, June 17, 2013

I Love Peplum" by Nurin Aireen

Hi guys, da nak raya ni. Apakata kita ramai-ramai join G.A ni.
Tak rugi apa pun..paling-paling kot-kot rezeki menang Peplum ha kan best..
So, jo, klick banner kat bawah ni k 


Good Luck :)


Sunday, June 16, 2013

Babyku si Kentang

Hi guys, jom baca tentang My Baby Kentang :)

My Baby Kentang
Kira-kira seminggu yang lalu, jiran sebelah bagi sebiji kentang..suruh masak but sampai sekarang kentang tu tak ada yang sentuh. Aku simpanlah dalam laci katil bersama-sama stock makanan yang lain...

Seminggu kemudian, kentang tu bertunas dan tersangatlah excited, baru tahu plak kentang bila disimpan lama dalam tempat gelap akan bertunas. Bestnya!!! Aku pun buat keputusan nak tanam kentang ni, bawa balik Sabah nanti 1 Julai ni. Roomate aq perli plak mentang-mentanglah aku balik naik MAS knok semualah maw dibawah balik. Hahahaha

Seriously, excited sangat..bila balik Sabah ni adalah aku ni bercucuk tanam dibelakang rumah. Nantikan update pasal My Baby Kentang ni okay :)

Tip penanaman from: TanamSendiri.com



Tuesday, June 11, 2013

Colors Code

Colors Code

Hex Code  Color  
#FFFFFF
#FFFFCC
#FFFF99
#FFFF66
#FFFF33
#FFFF00
#FFCCFF
#FFCCCC
#FFCC99
#FFCC66
#FFCC33
#FFCC00
#FF99FF
#FF99CC
#FF9999
#FF9966
#FF9933
#FF9900
#FF66FF
#FF66CC
#FF66CC
#FF6666
#FF6633
#FF6600
#FF33FF
#FF33CC
#FF3399
#FF3399
#FF3333
#FF3300
#FF00FF
#FF00CC
#FF0099
#FF0066
#FF0033
#FF0000

Hex CodeColor
#66FFFF
#66FFCC
#66FF99
#66FF66
#66FF33
#66FF00
#66CCFF
#66CCCC
#66CC99
#66CC66
#66CC33
#66CC00
#6699FF
#6699CC
#669999
#669966
#669933
#669900
#6666FF
#6666CC
#666699
#666666
#666633
#666600
#6633FF
#6633CC
#663399
#663366
#663333
#663300
#6600FF
#6600CC
#660099
#660066
#660033
#660000
Hex CodeColor
#CCFFFF
#CCFFCC
#CCFF99
#CCFF66
#CCFF33
#CCFF00
#CCCCFF
#CCCCCC
#CCCC99
#CCCC66
#CCCC33
#CCCC00
#CC99FF
#CC99CC
#CC9999
#CC9966
#CC9933
#CC9900
#CC66FF
#CC66CC
#CC6699
#CC6666
#CC6633
#CC6600
#CC33FF
#CC33CC
#CC3399
#CC3366
#CC3333
#CC3300
#CC00FF
#CC00CC
#CC0099
#CC0066
#CC0033
#CC0000

Hex CodeColor
#33FFFF
#33FFCC
#33FF99
#33FF66
#33FF33
#33FF00
#33CCFF
#33CCCC
#33CC99
#33CC66
#33CC33
#33CC00
#3399FF
#3399CC
#339999
#339966
#339933
#339900
#3366FF
#3366CC
#336699
#336666
#336633
#336600
#3333FF
#3333CC
#333399
#333366
#333333
#333300
#3300FF
#3300CC
#330099
#330066
#330033
#330000
Hex CodeColor
#99FFFF
#99FFCC
#99FF99
#99FF66
#99FF33
#99FF00
#99CCFF
#99CCCC
#99CC99
#99CC66
#99CC33
#99CC00
#9999FF
#9999CC
#999999
#999966
#999933
#999900
#9966FF
#9966CC
#996699
#996666
#996633
#996600
#9933FF
#9933CC
#993399
#993366
#993333
#993300
#9900FF
#9900CC
#990099
#990066
#990033
#990000

Hex CodeColor
#00FFFF
#00FFCC
#00FF99
#00FF66
#00FF33
#00FF00
#00CCFFDeepSkyBlue
#00CCCC
#00CC99
#00CC66
#00CC33
#00CC00
#0099FF
#0099CC
#009999DarkCyan
#009966Teal
#009933
#009900Green
#0066FF
#0066CC
#006699
#006666
#006633
#006600Dark Green
#0033FF
#0033CC
#003399
#003366
#003333
#003300
#0000FFBlue
#0000CCMed. Blue
#000099Dark Blue
#000066Navy
#000033
#000000Black

Sunday, June 09, 2013

Can you escape fate?

“A feeling struck me one fine day that people call ‘love’,
Before that my life was empty, all I had was loneliness and sorrow…
I loved the way it felt being with him, for I felt up above,
Now everything was complete and nothing remained hollow…

That person who cupid made me fall for, 
I loved him with all I had, a true heart and a pure soul…
I thought I achieved the meaning of life, never did I felt so glad,
But when he left me amidst a chaos, I had no one with me to console…
I cried, it hurt, I wept and screamed, everyone called me ‘mad’,
And still I wonder if in my life, that actually was his role…

But a string still binds me to my past of untold vow,
Some unsaid promises that linger between us even now,
Although I don’t know where he went after that fateful day…
I still try to convince myself every day, I know how,
Each moment has been tough, each day a new challenge…
Each hour passed as if it was my heart that always allowed,
One more day to live without him, one more day to cherish…
One more day to spend without the love of my life somehow,
But he doesn’t know that one day, the girl herself would perish…
Who loved him and lived each day of her life in his wait,
For the man who never returned, for the man who wasn’t in her fate…” 



― Mehek BassiChained: Can you escape fate?

Wednesday, June 05, 2013

Terima Kasih BKNS

I would like to thanks BKNS for my return airplanes tiket, begegar tengok total MYR 3178.. paham2 la orang selalu naik flight murah ni tiba2 dpt naik yg mahal2.excited. Biasanya naik flight dlm MYR500 jak, itupun return. Pada rakan2 yg lain jangan putus asa apply BKNS.. semoga ini menjadi dorongan untuk kamu supaya tidak asa. apply selagi kamu mC d U..walaupun permohonan yg lalu gagal.. apply lagi...apply smpai lebam..Alhamdulillah tidaklah susah my mom fikirkan tiket ku pulang balik mcm sem2 yg lalu..Pernah satu sem tu, kami kering sangat. Perniagaan my mom kurang baik time tu and my mom susah hati mana nak cari duit buat tambang aku balik ke USM. Kali ni my mom tak payah susah lagi sebab BKNS ada sudah dapat membantu anakmu ini. Terima Kasih BKNS ^^!





Jangan Putus Asa korang..Sabahan yg study d U n belum mohon or gagal memohon..jangan lupa nanti apply BKNS di tahun akan datang



Study week yang tak sangat nak studynya.

Hi guys, 
nampak kat bawah tu? Ha tu la menu kami kat hostel ni.. semua serba kekurangan tapi kami bahagia makan macam ni ala-ala kat rumah..taklah rindu sangat dengan kampung halaman.

DInner Kampung Style
Bermula sudah study week dan minggu hadapan pertempuran di medan peperiksaan akan bermula.. So untuk persediaan, makanan kenalah yang sihat-sihat supaya badan cergas n otak cerdas.. Magie buat masa ini adalah diharamkan..chewahh buat fatwa sendiri pulak kan...hahahaha 

me dan justinah aka Chef

   Kami sangat rasa bersyukur dan bertuah dapat member yang pandai masak, maka taklah juga kami kebuluran. Hey jangan cakap I tak mainkan peranan apa-apa k. Aku jadi pembantu dapur..huhuhu aku ni hal-hal sediakan bahan-bahan untuk memasak aku memang terer..So aku sesuai sangatlah jadi pembantu dapur. Tatkala Justinah pula jadi chef kami, Rahma pula jadi clearner..hahahah habis jak masak dan makan semua, hah kerja dialah kemas dan cuci minggan mangkuk, kuali, gelas dan balalalala...huhuhu.

me & rahma aka cleaner..hahahaha
Untuk pertama kalinya terasa macam kat rumah sendiri plak.. apa tidaknya, menu yang member aku masak ni menu-menu kampung kot such as ikan goreng, sayur tumis, kerang rebus dan paling HARDCORE adalah KILAU. Korang yang bukan dari Sabah ni mesti tak tahu makanan apakah kilau tu kan.

HARDCORE!!! Kilau made in Penang!

kerang rebus.. 
Mari aku cerita sikit. Kilau ni ikan mentah dan dimasak hanya guna cuka dan limau jak, ala makanan Jepun gitu mentah sikit takyah nak goreng or masak atas api. Bahan-bahannya hanya isi ikan yang sudah diasingkan tulangnya, limau, lada*penting, bawang merah dan cuka. Tapi memandangkan kami tak ada bawang maka bawang dikeluarkan dari senarai masa buat kilau ni. Menjadi juga!!SEDAP TAK TERKATA. Berair mata pedas.

Aku masak memang boleh tapi korang bersedialah untuk cirit birit.huhuhu sapalah nak jadikan isteri if tak tahu nak masak kan.. aku bukan tak study macam mana nak masak, da banyak guru kot.. ermm tak sampai seru lagi kalik untuk pandai masak, tunggu kahwin baru pandai kot..huhuhuhu 

FYI, aku pantang jumpa orang pandai masak or pandai potong sayur, potong daging or siang ikan.  Kagum wei!!!!! dan aq juga jeles sebab bakat aku dalam hal-hal cam ni masih tak kuar..terpendam gtu..chewahh... 

Aku berdoa agar dapat suami pandai masak..huhuhuhuhu
Amin...


Sunday, June 02, 2013

My First Give Away

Jom support 1st GA DuNia AquaZs88
klik banner to join k :)


Saya pilih celcom top up RM10

Tamat 8 June 2013

RM50 Untuk Top Referrel

Hi guys, nak RM50 tak? na jom join segment ni..
click banner k dear :)


Blog nyamuk terbang ni merupakan milik Atiqah dan blognya mengkisahkan tentang kehidupannya. Take your time to visit her and join this contest. Manala taw kanss menang. 
Thanks guys. 

Saturday, June 01, 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013