Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Friday, December 13, 2013

Product Review: Nivea Sparkling White Day Care

Nivea Sparkling White Day Care


Assalamualaikum my silent reader...so today I will write short review about this product. Look at the picture for more detail about the product..

Its been a year I didn't use an kind of product because I got really serious senssetive skin. I don't even use wash cleanser or cream.. I just drink Ferwhite everyday.. So few months ago, I bought this nivea cream..

For the first week, my face get really oily. I don't understand b/c it say that this product "oil control". I stop using on day but use in as my night cream..yeah b/c i dun put any cream on face during night and I want to know if its works better on night...I keep on using every night for 2 weeks..crap! pimples burst out and I have to cover it with BB cream.. I'm using Maybeline BB cream that time.

I guess nivea cream didn't works well with m skin.. Luckily I have my calamine lotion to treat my pimples.

What is so good about this cream..is that I only need small amount of it for my whole face..its really convenient.. I guess if I keep using it, I can use it for 5 months or a year. I stop put in on my face b/c my face getting more pimples. But its such a waste if I trow it in my dustbin. Rite?

hehehehe then I put on my heel..guess what? wow amazing..its works well. My heel getting softer and softer and become kinda pinky.. Unfortunately, I lost my nivea cream in hotel... and now I officially stop using nivea cream on m face or on my heel.. the end.

The key point is the Nivea Sparkling White Day Care Cream makes my face oily and I got lots of small pimples on face again. But its works well on my heel. BTW this cream cost me around RM25 only.

Thats all for today.. I'll write review about other product next time such as Maybeline's product (using it now), Vessaline lotion, Nuractor faudation, and etc.. #hug #smile #loveyaguys




Friday, November 22, 2013

My Lose Weight Regime 2013

Hi guys,

So today I wanna share about my regime on losing weight within 2 months. Actually 2 months is my short term goal. For my long-term goal, I just going to maintain my ideal body weight n stay fit, that i achieve in short-term goal and staying healthy. FYI, I am not obes, I just wanna feel more healthy, energetic, getting strong and get my body tone like a model..<---hahahaha really? YES!!!

I have started my regime this month (November 2013) like hell but still I am eating my fav food in low calories intake namely when i eat like burger, I cut it into 2 portion and I do not drink anything like soda or juice just water.

I do exercise everyday for at least 30 minutes and sometimes I did it for an hour and my body burning like crazy. But seriously guys, its feel great after sweating a lot. It will be hard for the first time but guys, please if you love yourself and wanna be a healthy person, you better WORK IT OUT! (Jullian, the Biggest Loser coach). Personally, i really high recommend you to Fitness blander channel on youtube. They have all kind of workout and you can choose whatever you like and better for you, started from low impact to high impact cardio workout, tonning and strenght.

Besides that, I also did Teabo workout. Its not merely for you to lost weight but also a martial art that you can use to protect yourself. Like fitness blander, doing Teabo I also burning and got sweat a lot like I'm take a bath with sweat.

Here's my timetable on how I track the effectiveness of my regime and some rules.

*not 45kg but 48KG

Lets WORK IT OUT!!!!
Assalammualaikum

Tuesday, October 15, 2013

Raya Aidiladha update

Psstt!!

Assalammualaikum and hi kat korang yang tengah baca ni..ermm da berhabuk semula blog ni akibat lama ditinggalkan..al-maklumlah kerja bertimbun-tinbum tak baru sekarang ada kesempatan nak update..kan cuti sempena Aidiladha.. 

Selamat hari raya korban!!! bha-bha sedang kalian sibuk menjamu selera dirumah sendiri mahupun rumah jiran-jiran..aku dan rakan-rakan yang berada diperantaun ini hanya mampu menjamu nasi goreng telur..Alhamdulillah di pagi raya macam ni ada yang tolong masakkan..

Tiada tempat yang hendak dilawat melain bilik member-member yang tak balik kampung.. ermm kalau di rumah tadi bolehlah aku menonton tv takpun keluar jalan dengan kawan-kawan.. di sini aku berkesemoatan mengupdate blog.. 

Pagi-pagi arad lagi mak da kol.. aq masih mamai..

Mak: "Hello, selamat hari raya. Apa ko buat nak?"
Me: "Selamat hari raya juga. Baru bangun tido ni"
Mak: "Na iyalah, jangan jalan ah!"

Perbualan yang tidak sampai 3-5minit aku kira.. yang paling penting pesan mak tu "jangan jalan". So, aku duduk sajalah dibilik ni sambil2 update sana sini.. Btw korang yang balik kampung tu or yang memang berada di kampung sambut raya korban dengan family, korang memang beruntung. Aku da masuk tahun ke-3 tak balik raya korban tapi aku tidak mahu complain sana sini. Inilah pengorbanan seorang student yang study di perantauan.. Bagi yang kerja diperantauan juga jangan bersedih..

Raya Aidilfitri kita balik kampung!!! hehehehe

Sebut raya kita horray!
Lembu dan kambing say no way!
Ayam dan itik start run away!
Aidiladha on the way!

cc to hak milik pelukis: Ijoi

Itu sajalah aku nak taip.. maaf zahir batin..selamat menjalankan ibadah korban...

Saturday, September 07, 2013

Update September

Hi guys,

update jap..lama menghilang sejak raya aritu..ermm bukan apa, aku sibuk menjadi salah satu warga PPSL menyambut kehadiran junior-junior baru ke USM. Tahniah adik-adik yang berjaya menjejakkan kaki ke Universiti APEX USM!!!!

 Seminggu selepas raya aku balik awal ke USM, banyak pengalaman aku perolehi. Kem training yang disediakan untuk kami benar-benar mempersiapkan diri kami menghadapi cabaran yang bakal menyusul.

Junior semua the best!! sporting giler2!! Hasilnya Desasiswa kami RESTU memenangi anugerah PPSL terbaik dan slogan terbaik. Sepanjang Program Pembimbing Siswa Lestari ini banyak yang aku perolehi e.g cara berkomunikasi berkesan, penyelesaian masalah, semangat bekerjasama dalam kumpulan dan lain-lain lagi. Berhadapan dengan manusia memang banyak cabarannya, pantas sahaja akan ada masalah-masalah yang dihadapi namun kami tetap tabah dan sabar menghadapi semuanya.

Sebaik sahaja selesai PPSL, kami and the geng PPSL pergi merilekskan diri. Semalam p main bowling and tengok wayang and makan kat kedai mamak Abu kat penang ni.

BTW, kami p tengok crita "RIDDICK", suggestion tuk korang yang pegi tengok..aku cadangkan korang batalkan sahaja niat tu. Cerita dia membosankan dan mengelirukan..ntah apa2 jak.. bila keluar panggung tu, aku terdengarlah keluhan-keluhan orang lain yang mengatakan mereka tertidur masa dalam panggung tu sama macam kami juga..huhuhuhuhu 



Thursday, August 08, 2013

Di Pagi Raya

Arghh apalah nasib lewat plak bangun pagi raya ni, xsempat nak solat subuh, mak pun sama akibat keletihan kami berdua telajak tido, nasib saja jiran sebelah rumah bising mengejutkan kami berdua yang tinggal dirumah tengah loading ni, tak tahu bila nak siap sepenuhnya.

Kelam kabut jugalah kami berdua bangun mandi dengan air yang sejuknya menusuk ke tulang, nak panaskan airpun da tak sempat. Fuh!

Dalam perjalanan ke masjid, baru teringat aku lupa bawa sejadah dan sarung sembahyang. Aiyo! Inilah jadi kalau kelam kabut. Terpaksa aku patah balik!

Selesai saja solat sunat Aidilfitri, aku segera memohon maaf dengan mak. Sampai rumah terus sediakan barang-barang untuk hidangan kalau-kalau ada tetamu yang datang.

Mata ku pula semakin layu. Argh aku sudah tidak peduli, aku masuk ke bilik dan melelaplan diri setika. Nasib tak ada yang datang rumah beraya saat itu.

Dekat 4 jam juga aku telelap, chat dari dia membuatkan aku semangat untuk bangun. Aku minta dia datang rumah ambik aku nak jalan dengan dorang.

Jantung ku berdebar kencang, dia bersediakah jumpa mak aku? Betulkah tindakan aku ni? Aku takut buat silap. Cepat-cepat aku menunaikan solat zohor minta Allah mempermudahkan urusan dunia dan akhiratku.

Alhamdulillah nyata Allah sentiasa ada bersama ku, mak ku menerima dia dengan baik. First time dalam hidup aku buat begini. Maksud aku yala pertama kali memperkenalkan secara rasmi dengan mak teman istimewaku.

Wednesday, August 07, 2013

Malam Takbir

Argh! Berantakkan semuanya! Langsir yang aku pasang saat ini semuanya huru hara, tiada satupun yang betul aku pasang, ada yang terbalik dan ada juga yang saiz tak sama. Nyata jasad ku saja yang rancak bekerja tapi jiwa ku melayang terkenangkan hal semalam.

Semalam shopping bersama ibunya membuatkan aku kekok. Ya semestinya aku kekok, aku tak biasa dan pandai berpura-pura yang aku ni pandai layan orang. Apa yang mampu aku lakukan adalah menjadi diriku sendiri dan bersikap terbuka dengan ibunya.

Ibunya bagiku sama seperti ibuku, jika dilihat dari rupa paras mereka nampak sebaya, mungkin? Nasib saja aku dan kakak ku tak jadi pergi Tawau shopping baju raya, hikmahnya aku, dia dan ibu sama-sama keluar shopping buat pertama kalinya. Aku bangga sebab ibunya menerima aku dengan baik.

Ibunya bersungguh-sungguh membantu aku memilih baju raya yang sesuai untuk aku. Butik demi butik kami masuk masih tiada yang berkenan. Ada satu butik tu ada baju peplum dark blue, bagi aku dan dia baju tu cantik tapi ibunya tak berkenan. Aku ok jak.

Da nak 4pm akhirnya kami masuk butik peace, cari punya cari, ibunya dan dia berkenan dengan baju kurung moden ada sulaman lace warna pastel.

Masa fitting baju tu, ibunya siap tolong aku lagi. Finally kami bertiga suka dengan baju tu. Da pula, belum beli tudung. Sepanjang dalam kereta aku hanya membisu, bersuara hanya apabila diajak berbicara.

Da selesai beli tudung, kami gerak ke bazaar membeli kuih muih untuk bebuka. Aku hanya menidakkan apabila ditanya nak kuih mana satu. Ibunya pelik dengan tingkah ku, dia ingin aku memberitahu apa saja yang aku mahu makan. Tapi jujurnya aku memang tiasa selera makan kuih muih kat bazaar kecuali coklat. Erghh...

Bila da rapat dengan ibunya, aku jadi yakin aku akan menjadi sebahagian daripada keluarganya. Tapi aku sebenarnya masih ragu dengan hatinya. Hakikatnya sukar untuk kita percaya kali kedua bila sudah dilukakan.

Apapun aku harap lepas da harungi semua masalah-masalah hebat ni, hubungan kami akan jadi lebih baik.

Kiisah ini sebenarnya tentang hunting baju raya semalam tapi melalut jak lebih. Hehehehe

Tuesday, August 06, 2013

Bila Si Dia Sudah Ada Yang Punya


"Aku baru jak dapat taw tentang gfnya. Kata mereka perempuan tu budak kg Srijaya, cantik, putih, pakai tudung n muka baik. Pantas saja dia jatuh hati ngan perempuan tu. Aq kalah sebab walaupun aku putih tapi muka ku berparut ada jerawat. Tambah2 lagi aku memang xngam lgsg pakai tudung, tak terer nak pakai tapi aq pakai juga sebab aurat! Ternyata dia sama saja dengan lelaki lain yg pantang nampak pompuan lebih cantik dari gf sendiri.

Walau apa pun, parents dia maw dia bersama ngan aku. Ermm ni yg buat aq muskil. Apa dia kembali kat aku sebab dia masih sayang aku atau semata-mata sebab parents dia.

Tapi dia cakap dia da insaf dan menyesal dengan tindakannya. Everyone deserve second chance. Walaupun sebenarnya aq terluka tambahan lagi pompuan tu jauh lebih baik dari aku tapi aq masih mawkan dia. I need him! I'm suck without him!

Kesiannya diri ni bak tajuk lagu Hafiz Bahagiamu Deritaku.
Aq percaya setiap yg terjadi tu ada hikmahnya. Ini ujian Allah terhadap ku. Aq berdoa moga dia tidak lagi buat aku terluka. Cinta jarak jauh pastinya 90 peratus jadi macam ni.. Patutlah orang selalu nasihat syg n setia tu 50-50 masa couple. Tapi aq da terlanjur 100% sygkan dia. What to do? Sebesar mana pun salahnya, aq tetap maafkan."

Da abis baca kisah tu now jom intai tips bila si dia ada yang lain.

Dalam hubungan cinta jarak jauh sukar untuk kita tahu apa yang dilakukannya setiap hari, perubahan dirinya sukar diketahui kerna masing-masing berjauhan.

Komunikasi memainkan peranan penting. Kalau dulu setiap hari dia akan mesej or kol tapi tiba-tiba da jarang sangat nak contact. That's the clue, something must be wrong.

Bila dia reply mesej da tak semesra dulu, bz bz bz bz. Bila call banyak alasan, call dia tak sambut la, sambut pun hanya akan terasa macam dilayan dengan dingin. Mesej pun tanya satu jawab satu, nampak sangat tak nak mesej alasan bz.

Tup tup tup tiba-tiba lak dia minta dilupakan alasan orang tua tidak bersetuju sedangkan sebelum ni ok pula. Takpun alasan dia da tak ada rasa sayang kat korang. 99 percent sure dia sudah ada yang lain!

Dalam hubungan yang biasa pula berhati-hati bila dia sangat protective terhadap handphonenya. He never let you touch his hp? Be careful, tabahkan hati kerna pasti ada sesuatu yang disembunyikannya mungkin mesej atau gambar mereka. Nak pinjam kejap pun dia tak bagi, bila bagi pinjam dia ambik masa lama belek sana sini dulu kat hp tu baru bagi pinjam.

Dia da tak macam dulu excited bila nak jumpa kamu, pakai smart-smart. Ajak keluar pasti ada saja alasan diberi, penampilan pun da tak macam dulu smart giler.

Tingkah lakunya acuh tak acuh je nak balik cepat. Da tak ada apa sangat nak dibualkan. Kalau dulu dia sering buatmu tertawa dan rasa dilindungi tapi bila dia sudah ada yang lain pasti berlaku perubahan pada dirinya walaupun dia cuba berlagak biasa namun naluri hati terasa macam ada something wrong, beware guys.

That's it. If korang ada penunjuk yang lain, silalah share tanpa segan silu.

Monday, July 01, 2013

End of Semester 4

Hi guys, here is my story... ermm time pass so fast rite..*broken english sorry..I'm trying to improve my English..I hope u guys doesn't mind I wrote this in English.. :)

I do nothing much this year..I didn't join any big event like when I was first year..I didn't join International Fiesta Hokey anymore.. ouh forgot I just join that Malam Citra Bayu event. Other than that, I'm just went to my class, my room and libry doing my assignment n my stuff so on.... I also didn't jon any dinner this year..auchh I have prepared my dress for the dinner but I got sick and can't going out.. :( I know my life as University's student seem like boring... :( .. For me.. My second year in University ermmm "okaylah" i guess..

My assignment, ouhhh its better this semester.. For all course that I have been taken, guess what..I don't got an "A" for my History course, I just just don't get it..Why??? Only Islamic Studies I got "A" for my assignment..May Allah bless me.

My relationship with my BFF getting worst..In the past, we (five of us) always hang out until midnight together having fun,  karaoke, having lunch and dinner together, study and playing together but this semester we don't really seeing each other....

My exam..I believe I do well...just gonna wait and see how is the result.. I hope I don't get any "C" its really annoying guys...My dad really don't like "C".. For three semester in row I got one "C" in every semster..I really hope that in my forth semester I don't see any "C" anymore..

My weight..O my gosh!! I don't loss any weight.. My diet is not working..I think I'm gain weight lol.. My friend Justinah really know how to cook and I ended up eat a lots when she cooked for us..

Btw, tomorrow I'm going back to Sabah.. Its Exam celebration and summer time..erghh its always summer here in Malaysia!!! Yeah!! but..ermm I don't really like stay at home.. never mind...just forget it.. I'm gonna spent my one month and half at home..erghh..

Here, I wanna say thanks to Frendy for dropping me and my roommate to airport tomorrow morning.. :)  Ouh Frendy is just a friend..nothing more..I just know him yesterday...He is my friend's cousin and I got feeling that he is such a good person.. Gonna make him one of my BFF...

Another things is about segment that I have been sponsored..some of the winner I'm really sorry if u still didn't get your prize.. If post office return the parcel to my address..I promised that I sent it back to you guys.. I know some of u didn't get your prize b/c of technical issue such as wrong address and missing..For any segment that still running, please, kindly text me your segment winner if your segment already end okay dear...

Okay..IC checked! Ticket cheked! done!.. when I'm in Sabah, I can't post very often anymore..ermm my home didn't have internet network..and I'm quite lazy going to cyber cafe..

Not really for year but for a while :)








Monday, June 17, 2013

I Love Peplum" by Nurin Aireen

Hi guys, da nak raya ni. Apakata kita ramai-ramai join G.A ni.
Tak rugi apa pun..paling-paling kot-kot rezeki menang Peplum ha kan best..
So, jo, klick banner kat bawah ni k 


Good Luck :)


Sunday, June 16, 2013

Babyku si Kentang

Hi guys, jom baca tentang My Baby Kentang :)

My Baby Kentang
Kira-kira seminggu yang lalu, jiran sebelah bagi sebiji kentang..suruh masak but sampai sekarang kentang tu tak ada yang sentuh. Aku simpanlah dalam laci katil bersama-sama stock makanan yang lain...

Seminggu kemudian, kentang tu bertunas dan tersangatlah excited, baru tahu plak kentang bila disimpan lama dalam tempat gelap akan bertunas. Bestnya!!! Aku pun buat keputusan nak tanam kentang ni, bawa balik Sabah nanti 1 Julai ni. Roomate aq perli plak mentang-mentanglah aku balik naik MAS knok semualah maw dibawah balik. Hahahaha

Seriously, excited sangat..bila balik Sabah ni adalah aku ni bercucuk tanam dibelakang rumah. Nantikan update pasal My Baby Kentang ni okay :)

Tip penanaman from: TanamSendiri.com



Tuesday, June 11, 2013

Colors Code

Colors Code

Hex Code  Color  
#FFFFFF
#FFFFCC
#FFFF99
#FFFF66
#FFFF33
#FFFF00
#FFCCFF
#FFCCCC
#FFCC99
#FFCC66
#FFCC33
#FFCC00
#FF99FF
#FF99CC
#FF9999
#FF9966
#FF9933
#FF9900
#FF66FF
#FF66CC
#FF66CC
#FF6666
#FF6633
#FF6600
#FF33FF
#FF33CC
#FF3399
#FF3399
#FF3333
#FF3300
#FF00FF
#FF00CC
#FF0099
#FF0066
#FF0033
#FF0000

Hex CodeColor
#66FFFF
#66FFCC
#66FF99
#66FF66
#66FF33
#66FF00
#66CCFF
#66CCCC
#66CC99
#66CC66
#66CC33
#66CC00
#6699FF
#6699CC
#669999
#669966
#669933
#669900
#6666FF
#6666CC
#666699
#666666
#666633
#666600
#6633FF
#6633CC
#663399
#663366
#663333
#663300
#6600FF
#6600CC
#660099
#660066
#660033
#660000
Hex CodeColor
#CCFFFF
#CCFFCC
#CCFF99
#CCFF66
#CCFF33
#CCFF00
#CCCCFF
#CCCCCC
#CCCC99
#CCCC66
#CCCC33
#CCCC00
#CC99FF
#CC99CC
#CC9999
#CC9966
#CC9933
#CC9900
#CC66FF
#CC66CC
#CC6699
#CC6666
#CC6633
#CC6600
#CC33FF
#CC33CC
#CC3399
#CC3366
#CC3333
#CC3300
#CC00FF
#CC00CC
#CC0099
#CC0066
#CC0033
#CC0000

Hex CodeColor
#33FFFF
#33FFCC
#33FF99
#33FF66
#33FF33
#33FF00
#33CCFF
#33CCCC
#33CC99
#33CC66
#33CC33
#33CC00
#3399FF
#3399CC
#339999
#339966
#339933
#339900
#3366FF
#3366CC
#336699
#336666
#336633
#336600
#3333FF
#3333CC
#333399
#333366
#333333
#333300
#3300FF
#3300CC
#330099
#330066
#330033
#330000
Hex CodeColor
#99FFFF
#99FFCC
#99FF99
#99FF66
#99FF33
#99FF00
#99CCFF
#99CCCC
#99CC99
#99CC66
#99CC33
#99CC00
#9999FF
#9999CC
#999999
#999966
#999933
#999900
#9966FF
#9966CC
#996699
#996666
#996633
#996600
#9933FF
#9933CC
#993399
#993366
#993333
#993300
#9900FF
#9900CC
#990099
#990066
#990033
#990000

Hex CodeColor
#00FFFF
#00FFCC
#00FF99
#00FF66
#00FF33
#00FF00
#00CCFFDeepSkyBlue
#00CCCC
#00CC99
#00CC66
#00CC33
#00CC00
#0099FF
#0099CC
#009999DarkCyan
#009966Teal
#009933
#009900Green
#0066FF
#0066CC
#006699
#006666
#006633
#006600Dark Green
#0033FF
#0033CC
#003399
#003366
#003333
#003300
#0000FFBlue
#0000CCMed. Blue
#000099Dark Blue
#000066Navy
#000033
#000000Black

Sunday, June 09, 2013

Can you escape fate?

“A feeling struck me one fine day that people call ‘love’,
Before that my life was empty, all I had was loneliness and sorrow…
I loved the way it felt being with him, for I felt up above,
Now everything was complete and nothing remained hollow…

That person who cupid made me fall for, 
I loved him with all I had, a true heart and a pure soul…
I thought I achieved the meaning of life, never did I felt so glad,
But when he left me amidst a chaos, I had no one with me to console…
I cried, it hurt, I wept and screamed, everyone called me ‘mad’,
And still I wonder if in my life, that actually was his role…

But a string still binds me to my past of untold vow,
Some unsaid promises that linger between us even now,
Although I don’t know where he went after that fateful day…
I still try to convince myself every day, I know how,
Each moment has been tough, each day a new challenge…
Each hour passed as if it was my heart that always allowed,
One more day to live without him, one more day to cherish…
One more day to spend without the love of my life somehow,
But he doesn’t know that one day, the girl herself would perish…
Who loved him and lived each day of her life in his wait,
For the man who never returned, for the man who wasn’t in her fate…” 



― Mehek BassiChained: Can you escape fate?

Wednesday, June 05, 2013

Terima Kasih BKNS

I would like to thanks BKNS for my return airplanes tiket, begegar tengok total MYR 3178.. paham2 la orang selalu naik flight murah ni tiba2 dpt naik yg mahal2.excited. Biasanya naik flight dlm MYR500 jak, itupun return. Pada rakan2 yg lain jangan putus asa apply BKNS.. semoga ini menjadi dorongan untuk kamu supaya tidak asa. apply selagi kamu mC d U..walaupun permohonan yg lalu gagal.. apply lagi...apply smpai lebam..Alhamdulillah tidaklah susah my mom fikirkan tiket ku pulang balik mcm sem2 yg lalu..Pernah satu sem tu, kami kering sangat. Perniagaan my mom kurang baik time tu and my mom susah hati mana nak cari duit buat tambang aku balik ke USM. Kali ni my mom tak payah susah lagi sebab BKNS ada sudah dapat membantu anakmu ini. Terima Kasih BKNS ^^!





Jangan Putus Asa korang..Sabahan yg study d U n belum mohon or gagal memohon..jangan lupa nanti apply BKNS di tahun akan datang



Study week yang tak sangat nak studynya.

Hi guys, 
nampak kat bawah tu? Ha tu la menu kami kat hostel ni.. semua serba kekurangan tapi kami bahagia makan macam ni ala-ala kat rumah..taklah rindu sangat dengan kampung halaman.

DInner Kampung Style
Bermula sudah study week dan minggu hadapan pertempuran di medan peperiksaan akan bermula.. So untuk persediaan, makanan kenalah yang sihat-sihat supaya badan cergas n otak cerdas.. Magie buat masa ini adalah diharamkan..chewahh buat fatwa sendiri pulak kan...hahahaha 

me dan justinah aka Chef

   Kami sangat rasa bersyukur dan bertuah dapat member yang pandai masak, maka taklah juga kami kebuluran. Hey jangan cakap I tak mainkan peranan apa-apa k. Aku jadi pembantu dapur..huhuhu aku ni hal-hal sediakan bahan-bahan untuk memasak aku memang terer..So aku sesuai sangatlah jadi pembantu dapur. Tatkala Justinah pula jadi chef kami, Rahma pula jadi clearner..hahahah habis jak masak dan makan semua, hah kerja dialah kemas dan cuci minggan mangkuk, kuali, gelas dan balalalala...huhuhu.

me & rahma aka cleaner..hahahaha
Untuk pertama kalinya terasa macam kat rumah sendiri plak.. apa tidaknya, menu yang member aku masak ni menu-menu kampung kot such as ikan goreng, sayur tumis, kerang rebus dan paling HARDCORE adalah KILAU. Korang yang bukan dari Sabah ni mesti tak tahu makanan apakah kilau tu kan.

HARDCORE!!! Kilau made in Penang!

kerang rebus.. 
Mari aku cerita sikit. Kilau ni ikan mentah dan dimasak hanya guna cuka dan limau jak, ala makanan Jepun gitu mentah sikit takyah nak goreng or masak atas api. Bahan-bahannya hanya isi ikan yang sudah diasingkan tulangnya, limau, lada*penting, bawang merah dan cuka. Tapi memandangkan kami tak ada bawang maka bawang dikeluarkan dari senarai masa buat kilau ni. Menjadi juga!!SEDAP TAK TERKATA. Berair mata pedas.

Aku masak memang boleh tapi korang bersedialah untuk cirit birit.huhuhu sapalah nak jadikan isteri if tak tahu nak masak kan.. aku bukan tak study macam mana nak masak, da banyak guru kot.. ermm tak sampai seru lagi kalik untuk pandai masak, tunggu kahwin baru pandai kot..huhuhuhu 

FYI, aku pantang jumpa orang pandai masak or pandai potong sayur, potong daging or siang ikan.  Kagum wei!!!!! dan aq juga jeles sebab bakat aku dalam hal-hal cam ni masih tak kuar..terpendam gtu..chewahh... 

Aku berdoa agar dapat suami pandai masak..huhuhuhuhu
Amin...


Sunday, June 02, 2013

My First Give Away

Jom support 1st GA DuNia AquaZs88
klik banner to join k :)


Saya pilih celcom top up RM10

Tamat 8 June 2013

RM50 Untuk Top Referrel

Hi guys, nak RM50 tak? na jom join segment ni..
click banner k dear :)


Blog nyamuk terbang ni merupakan milik Atiqah dan blognya mengkisahkan tentang kehidupannya. Take your time to visit her and join this contest. Manala taw kanss menang. 
Thanks guys. 

Saturday, June 01, 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Friday, May 31, 2013

Promosi tapak iklan untuk disewa

Assalammualaikum & hi guys, 

Korang tahu tak harini merupakan hari tanpa tembakau sedunia?
betul ke ni tau or baru tahu sebab Wilma bagitau??
So, lets ban Tobacco advertising, promotion & sponsorship
"LETS FREE OURSELF FROM TABACCO"


Sempena dengan itu Wilma buat promosi tapak iklan free untuk sebulan, ada tiga tempat lagi.
First come first serve!
Nak tak? If nak sila tinggalkan alamat fb korang kat bawah ni k untuk perbincangan lanjut.
Chewahh..meeting2x gtu dulu..


Selamat berblogging semua ^^!

Anime Freak: Occult Academy

Hi guys,

I know that I should have study now but I ended up updating about anime here in my blog..huhuhuhu exam da dekat tapi mood nak study tak sampai lagi tu pasailah p tonton Occult Academy kat web AnimePlus. Mula-mula ingatkan anime ni seram..rupa-rupanya lucu pun ada. Saya tengok saja-saja..biasanya saya hanya tengok anime yang berkisar tentang "school" "musical" "adventure" "romance" "comedy". kali ni terlayan pula genre fantasi dan misteri, memang mengarut habislah bila genre fantasi..hehehehe bagi saya genre yang macam ni tidak sesuai ditonton oleh kanak-kanak bawah umur, nanti boleh terpengaruh pula dengan ideologi dan teori-teori dalam anime ni.



So, mari baca sinopsis ringkas tentang Occult Academy ni.

"Maya merupakan anak kepada bekas pengetua Waldstein Academy. Maya telah kembali ke Academy tersebut menggantikan tempat bapa nya sebagai pengetua pada usia yang muda dan hajatnya adalah untuk memusnah Academy tersebut. Rancangannya terganggu dengan kehadiran Fumiaki dan mengetahui tentang kemusnahan yang akan terjadi daripada Fumiaki.  

Dikatakan pada tahun 2012 dunia ini akan diperintah oleh makluk asing dan untuk menyelamat dunia, agent masa no. 6 iaitu Fumiaki telah dihantar ke masa lampau pada tahun 1999 untuk menghalang hal tersebut daripada berlaku dengan memusnahkan kunci Nostradamus. . 

Fumiaki akhirnya bekerjasama dengan Maya mencari kunci tersebut. Dalam usaha mencari kunci  tersebut, agent masa dibekalkan dengan telephone bimbit rekaan khas yang dapat membantu menyiasat kejadian-kejadian ghaib."



Wednesday, May 29, 2013

Memo

Assalamualaikum,
Tak jawab haaaa dosa.... hi guys !
ergg aq selalu lupa hal yang aku kena lakukan dalam bulan ni juga.
Tolong ingatkan aq sebelum hujung bulan ni aq kena call BKNS tuntut tambang pulang balik untuk cuti semester ni. 
Aku buat memo kat sini sebab aq rajin sgt buka blog, jadi tiap kali aku buka blog, aq akan teringat hal ni.
so ini dia detailnya:
1. Depart 1/6/2013
2. Return 20/7/2013
Semoga aq berjaya menuntut tiket pulang balik yang telah dijanji dalam tawaran BKNS.


12/6/2103 - EXAM - 27/6/2013

GUD LUCK WILMA!!!!

Suprise & Awesome Giveaway by SN

                                                                             
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo



SAYA TAG : 
a) nuna







Segment Follow Mollow Dan Menang

Hi guys,
da lama benar aku tak join segment, selalunya hanya jadi sponsor. aq pilih untuk join segment ni dengan harapan dapat camera tu.. huhuhu korang tak nak join? 

if nak join, klik banner k ^^!


Followers: 625


Saturday, May 25, 2013

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Hi guys!!

korang nak duit tak? mudah jer nak dapat duit.. RM5000 kot give away tuk rakan-rakan blogger yang join segment ni.. tapi bukan join trus dapat RM5k.. ada kejanya..nak tahu lebih lanjut jom join saya... *clik banner di bawah, Cepat!!


 Banner

Apa yang perlu dilakukan?
  • Program Wang Tunai RM5000 ini hanya dibuka untuk 100 blogger terawalyang berdaftar sahaja. TERBUKA KEPADA SEMUA BLOGGER.Cara berdaftar adalah  rakan blogger hanya perlu buat post tentang program RM5000 dan linkkan ke laman post ini dengan tajuk “Wang Tunai RM5000 untuk Blogger”. Sila nyatakan link URL post tersebut di ruangan komen di bawah.
  • Blogger-blogger yang terpilih akan bersaing sesama mereka untuk menjadi Top 10 Referrrel ke blog ini iaitu 10 blog yang membawa trafik tertinggi ke blog BloggerWanita.com dengan mengikut pengiraan Google Analytic.
  • Setiap satu trafik yang disumbangkan ke blog BloggerWanita.com akan dibayar sebanyak RM0.05. Jika rakan blogger mampu membawa 10000 trafik ke blog ini, maka bayaran pada bulan tersebut adalah RM500 ( RM0.05 X 10000) dan seterusnya.
  • Terbuka kepada semua warga Blogger di Malaysia, tidak kira lelaki atau perempuan dan tanpa mengira status pagerank atau Alexa Rank.
  • Bayaran wang tunai akan dibayar pada setiap bulan ke akaun Maybank secara online. Bank lain masih diterima jika tidak memiliki akaun Maybank.
  • Program RM5000 adalah fasa pertama yang akan dilancarkan pada 1 April 2012 sehingga RM5000 tercapai untuk diberikan kepada blogger.
  • Rakan blogger boleh menggunakan banners yang disediakan di sini untuk tujuan promosi. Tidak dibenarkan menggunakan iframe atau apa-apa script yang boleh menipu trafik.
  • Pihak penganjur berhak untuk menukar syarat pada bila-bila masa jika perlu sahaja.
  • Tambahan:
  1. Bayaran akan dibuat hanya setelah jumlah wang tunai terkumpul Rm5 atau lebih bagi memudahkan proses pembayaran.
  2. Pastikan top referrel menghantar butir bayaran seperti Nama Penuh, Email, Bank dan No akaun ke Bloggerwanita@@gmail.com
Penaja bagi Program Wang Tunai RM5000 untuk Blogger adalah BloggerWanita.com
Bagi sapa-sapa yang berminat untuk menjadi penaja boleh beritahu Aya di Laman Hubungi. Lebih ramai penaja, lebih meriah lagi program ini dan lebih banyak fasa program RM5000 ini.
Terima kasih kepada semua rakan blogger yang memberi sokongan kepada BloggerWanita.com selama ini. Marilah kita ramai-ramai memeriahkan dunia blogging.
Berminat? Jom meriahkan segment ni ^^!